Re: Náplň práce
Především by Vaše firma měla mít organizační řád nebo podobný dokument, kde by byly jednotlivé funkce uvedeny včetně náplně práce a jejího rozahu. Nikde není dáno, že jedna pracovnice nemůže dělat mzdy i personalistiku, ale důležité je, co máte v prac.smlouvě a jakým způsobem Vám toto mění- písemně dodatkem, nebo jen ústně?
Takovéto problémy by u každé firmy měl řešit systém interních norem, který by upravil jednotlivé oblasti činnosti a povinnosti zaměstnanců.
I když jsme velká organizace tak organizační řád s popisem funkcí nemáme. Naše oddělení dělá pouze mzdy a personalistikou se nezabývá. Práve proto se tomu chceme bránit jelikož je to šibeniční práce a ještě větší šibeniční termín. Připadá nám, že za nesplnění nás pak vyhodí (máme takový dojem). V dodatku mám pouze Koordinátor týmu mzdové agendy a pracovní povinnosti a popis práce byly se zaměstnancem projednány před podpisem této pracovní smlouvy. Takže jenom ústně žádný písemný popis.Prosím radu
V takovém případě Vám asi těžko poradím já někdo někdo jiný. Když ústně, tak i změny ústně a pokud nepřistoupíte na ústní příkazy nadřízeného, může to skutečně skončit i výpovědí.
Je to klasiký případ toho, jak se některé firmy brání přesnému stanovení funkcí, náplní, odpovědnosti a td. a většinou tam je jen jeden důvod- aby mohly kdykoliv se zaměstnanci zamést.Bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 2. 2006 8:02
Mám v pracovní smlouvě jako profesi: Koordinátor týmu mzdové agendy. Nyní mám pracovat na pracovní době - určovat jak ktrý zaměstnanec pracuje, rozdělit je do určitých skupin - nerovnoměrná, rovnoměrná, směny a k tomu určovat nároky na dovolenou atd. Myslím si, že pracovní dobou se mají zabývat personalisti a mzdová účetní pak následně stanovit dovolenou. Kde najdu co má dělat mzdová účetní a co personalista.