Odvolání proti DPH 12/05

• (neregistrovaný)

28. 2. 2006 8:04

Dělala jsem dodatečné přiznání za 12/05, ale jaksi jsem se věšla do 30ti dnů, které slouží pro odvolání. Paní z FÚ mi řekla, ať jí doložím toto odvolání a opravené přiznání. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Může mi někdo prosím poradit, jak to odvolání správně napsat?? Moc děkuji za radu. (to dodatečné přiznání bylo podáno 24.02.06, tak odvolání budu taky psát toho data, že?)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2006 10:17

Hana (neregistrovaný)

Re: Odvolání proti DPH 12/05
      (ano, odvolání se píše do 30 dnů, ale když máte dávat odvolání, nevím na co chtějí opravené přiznání)

Co se týče odvloání, napíšete nahoru firmu, a dále:

Odvolání

Odvoláváme se tímto k daňovému přiznání da z přidané hodnoty za měsíc prosinec roku 2005.

A teď musíte vypsat všechny řádky, které máte vyplněné v původním přiznání, i když se neopravují, já to dělám do takové tabulky:

Základ daně Daň na vstupu Daň na výstupu

řádek 210 nezměněm
      řádek 215 původně
      řádek 215 po opravě
      řádek 310 původně
      řádek 310 po opravě
      řádek 315 nezměněn atd.

Nakonec se napíše odůvodnění, proč se které řádky změnily a příložte doklady, kterých se opravy týkají a také původní a opravený soupis dokladů k DPH.

Datm a podpis

• 28. 2. 2006 10:30

PS (neregistrovaný)

Moc moc děkuji, ale není mi jasné, jak píšete, že proč po nás chtějí opravné přiznání. Kdy se tedy opravné přiznání podává? Ale děkuji moc.

• 28. 2. 2006 10:33

Aneta (neregistrovaný)

Já jsem žádné odvolání nepodávala a pouze opravné přiznání a teď nám přišlo vyjádření z FÚ-rozhodnutí o odvolání,takže jsme nic nemuseli psát

• 28. 2. 2006 11:45

Hana (neregistrovaný)

Ve Vašem případě by se opravné přiznání podávalo tehdy, pokud byste za 12/05 podala přiznání např. 24. ledna, ale ještě byste zjistila chybu a do 25. ji opravila a přiznání označené jako opravné podala na FÚ.
      Po 25. (event.i jiné dny, pokud je 25. sobota nebo neděle)podáváte odvolání k DPH do 30 dnů způsobem, který jsem Vám popsala. Po 30 dnech dodatečné.

• 28. 2. 2006 18:12

Petra (neregistrovaný)

Prosím o vysvětlení, děkuji
      Dobrý den,
      nějak jsem to moc dobře nepochopila.
      podávám daňové přiznání za prosinec 12/05 do 25. ledna 2006, Pokud jej podám např. 23.1.2006 a zjístím, že tam je chyba, tak můžu provézt opravné daňové přiznání a podat jej nejpozdějí do 25.1.2006, po tomto datu se snad již podává dodatečná daňové přiznání, nebo ne???
      Díky moc za vysvětlení. Petra

PS: pokud jsem to pochopila takto, tak do 24.2.2006 (Což je 30 dní) lze podat odvolání??? a pak až po 25.2.2006 dodatečné??

• 28. 2. 2006 18:36

RadkaB (neregistrovaný)

Re: Prosím o vysvětlení, děkuji
      včera tu na to byla dlouhá diskuze - dotaz zněl asi dph - vyhnu se penále?
      to, co píšete v PS je správně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).