Snížení tarifiního stupně

• (neregistrovaný)

1. 3. 2006 11:37

Dobrý den, chtěla jsem požádat, zda někdo nevíte, jestli je oprávněné následující jednání firmy: Změstnanec je zařazen do určitého tarifního stupně s určitou náplní práce. Po určité době se jeho nadřízený rozhodne, že mu část práce sebere z důvodu, že někdo jiný není na pracovišti až tak vytížen, dosavadnímu zaměstnanci i přes jeho protest práci sebere a sníží mu tarifní stupeň. Je to oprávněné, může se proti tomuto jednání zaměstnanec nějak bránit ? :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2006 13:23

pája (neregistrovaný)

Re: snížení tarifiního stupně
      Má tarif a popis práce nebo funkce v pracovní smlouvě, nebo jen jednostranným aktem zaměstnavatele-např.plat.výměrem, písemnou informací zaměstnavatele?

• 1. 3. 2006 15:09

Blanka (neregistrovaný)

popis práce má ve smlouvě, bohužel jí zaměstnavatel nutí podepsat dodatek... zatím odolává - ale začínají dělat naschváli :-(
      přeřazují ji do tarifního stupně 5 - což se mi zdá i neadekvátní
      z důvodu, že pracuje jako vedoucí směny ve výrobním podniku (rozhoduje o zakázkách, stanovuje práci, dohlíží na plnění apod. ...)

• 1. 3. 2006 15:50

pája (neregistrovaný)

pokud nemá i mzdový tarif ve smlouvě, tak mám obavu, že s tím nic nenadělá, pokud ho tam má uveden, může nepodepsat dodatek pr.sml. a bránit se, ale asi bude bojovat s větrným mlýnem, když bude zaměstnavatel tlačit, může to skončit pro ni špatně.Víc Vám těžko kdo poradí.

• 2. 3. 2006 7:11

blanka (neregistrovaný)

bohužel jsem si to myslela :-( ale díky moc za reakci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).