Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
Prosím ještě o jedno upřesnění-pokud tedy nebudu pobírat žádnou odměnu, musím mít mandát. smlouvu jako jednatel pouze jako formalitu? Nebo prostě: žádná odměna=není potřeba smlouvy?
Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
Protože nebudete mít žádnou odměnu za jednatelství, není potřeba žádná mandátní smlouva (v té byste si domluvili podmínky poskytování odměny - kolik, za jakých podmínek atd.). Ve Vašem případě byste ji stejně sjednával vlastně sám se sebou (Vy jako společník se sebou jako jednatelem). To, že máte povinnosti jednatele je jasné z výpisu z obchodního rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
5. 3. 2006 11:03
Dobrý den, jsem jediný společník a jednatel u s.r.o. a zároveň mám pracovní smlouvu (obchodní zástupce). Vadí, že nemám mandátní smlouvu jako jednatel? Nevyplácím si žádné odměny, pouze roční odměny jako zaměstnanec -z obratu -nemůže to být střet zájmů? Měl bych mít raději příjem jako zaměstnanec a odměny jako "statutár"? Účetní mi říkala, že by se mzda i odměna za jednatele danily v měsíci dohromady podle §6, takže by to byla jen "kosmetická úprava"-peníze bych měl stejné jako doposud. Je to tak?
Díky Pavel