Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
Prosím ještě o jedno upřesnění-pokud tedy nebudu pobírat žádnou odměnu, musím mít mandát. smlouvu jako jednatel pouze jako formalitu? Nebo prostě: žádná odměna=není potřeba smlouvy?
Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
Protože nebudete mít žádnou odměnu za jednatelství, není potřeba žádná mandátní smlouva (v té byste si domluvili podmínky poskytování odměny - kolik, za jakých podmínek atd.). Ve Vašem případě byste ji stejně sjednával vlastně sám se sebou (Vy jako společník se sebou jako jednatelem). To, že máte povinnosti jednatele je jasné z výpisu z obchodního rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 3. 2006 11:03
Dobrý den, jsem jediný společník a jednatel u s.r.o. a zároveň mám pracovní smlouvu (obchodní zástupce). Vadí, že nemám mandátní smlouvu jako jednatel? Nevyplácím si žádné odměny, pouze roční odměny jako zaměstnanec -z obratu -nemůže to být střet zájmů? Měl bych mít raději příjem jako zaměstnanec a odměny jako "statutár"? Účetní mi říkala, že by se mzda i odměna za jednatele danily v měsíci dohromady podle §6, takže by to byla jen "kosmetická úprava"-peníze bych měl stejné jako doposud. Je to tak?
Díky Pavel