Jednatel-zaměstnanec

• (neregistrovaný)

5. 3. 2006 11:03

Dobrý den, jsem jediný společník a jednatel u s.r.o. a zároveň mám pracovní smlouvu (obchodní zástupce). Vadí, že nemám mandátní smlouvu jako jednatel? Nevyplácím si žádné odměny, pouze roční odměny jako zaměstnanec -z obratu -nemůže to být střet zájmů? Měl bych mít raději příjem jako zaměstnanec a odměny jako "statutár"? Účetní mi říkala, že by se mzda i odměna za jednatele danily v měsíci dohromady podle §6, takže by to byla jen "kosmetická úprava"-peníze bych měl stejné jako doposud. Je to tak?
    Díky Pavel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2006 11:07

N. (neregistrovaný)

Re: Jednatel-zaměstnanec
      Nikdo vás nenutí jako jednatele brát za to nějakou odměnu. Předpokládám že ty roční odměny si vyplácíte k pravidelnému platu OZ ? Vaš účetní má pravdu, držte si ji :-)

• 5. 3. 2006 12:15

Pavel (neregistrovaný)

Re: Jednatel-zaměstnanec
      Děkuji N. ! Účetní si držím a nepustím...mám už lecjaké zkušenosti s "holkama účtařkama" :-(

• 5. 3. 2006 12:29

Pavel (neregistrovaný)

Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
      Prosím ještě o jedno upřesnění-pokud tedy nebudu pobírat žádnou odměnu, musím mít mandát. smlouvu jako jednatel pouze jako formalitu? Nebo prostě: žádná odměna=není potřeba smlouvy?

• 5. 3. 2006 16:40

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Jednatel-zaměstnanec-upřesnění?
      Protože nebudete mít žádnou odměnu za jednatelství, není potřeba žádná mandátní smlouva (v té byste si domluvili podmínky poskytování odměny - kolik, za jakých podmínek atd.). Ve Vašem případě byste ji stejně sjednával vlastně sám se sebou (Vy jako společník se sebou jako jednatelem). To, že máte povinnosti jednatele je jasné z výpisu z obchodního rejstříku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).