1milion pro DPH

• (neregistrovaný)

5. 3. 2006 18:48

Prosím o radu, jestli obrat 1milion pro povinnost registrace k DPH je s daní nebo bez daně, děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2006 19:09

Dana (neregistrovaný)

Re: 1milion pro DPH
      Jasně, omlouvám se, až když jsem to poslala, došla mi nesmyslnost té otázky. Ale potřebovala bych ještě jednu věc. Dostala se mi do rukou DE, kterou zadávám do programu zpětně, tedy pro rok 2005 až od ledna 2006. V DE z roku 2004 je obrat od května do konce roku asi 700 000, takže předpokládám, že za prvních pět měsíců roku 2005 se to doplní do toho milionu. Na FÚ by to mělo být oznámeno do 15.6.2005 s registrací od 1.7.2005, jestli jsem to dobře pochopila, ovšem vzhledem k tomu, že se to dělá zpětně, to podnikatel už nestihne. Co s tím? Bude nějak potrestán?

• 5. 3. 2006 19:34

N. (neregistrovaný)

Re: 1milion pro DPH
      § 98 Náhrada za neuplatnění daně při nesplnění zákonné registrační povinnosti
      (1) Nesplní-li osoba povinná k dani povinnost se registrovat podle § 95 odst. 1, je povinna uhradit správci daně částku ve výši až 10 % z celkových příjmů nebo výnosů za zdanitelné plnění jako náhradu za zdanitelná plnění, která uskutečnila bez daně. Celková částka se počítá od data, kdy se osoba povinná k dani měla stát plátcem, až do data, kdy se stala plátcem na základě rozhodnutí správce daně.,,,,
      .....(3) Rozhodnutí o uložení náhrady musí být odůvodněno a včas podané odvolání má odkladné účinky. Platba uvedené částky se považuje za příjem daně podle tohoto zákona.

takže po citátu vysvětlení, mohl by dostat vyměřenou "daň" za ta plnění, která by při správné regsitraci již zdaňoval a to ve výši až 10% příjmů(výnosů)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).