dobrý večer všem, měla bych dotaz ,byla jsem zaměstananá na DPč ukončení 31.01.06 následně úp,v 2/2006 mi onemocněl syn ,paní doktorka mi vypsala OČR i když jsem jí říkala ,že jsem na úp ,prý se to musí a měla jsem to poslat k poslednímu zaměstnavateli,údajně 40dnů ochranná lhůta ,jenže můj kolega měl PN ,ukončili jsme společně a Pn mu zaměstnavatel vrátil a chce to udělat i mou OČR /to vím zatím jen z doslechu/.propsím kde najdu ,že nám to musí proplatit nebo nám můžete poradit ? děkuji Lida
Re: OČR,Pn po DPČ
Z DPČ Vám nenáleží dávka z nemoc.pojištění ošetřování rodiny. Kolega pokud uplatnil ze zaměstnání do 42 dnů od skončení poj.poměru, nemocenské náleží v ochranné lhůtě.
5. 3. 2006 19:27
dobrý večer všem,
měla bych dotaz ,byla jsem zaměstananá na DPč ukončení 31.01.06
následně úp,v 2/2006 mi onemocněl syn ,paní doktorka mi vypsala OČR i když jsem jí říkala ,že jsem na úp ,prý se to musí a měla jsem to poslat k poslednímu zaměstnavateli,údajně 40dnů ochranná lhůta ,jenže můj kolega měl PN ,ukončili jsme společně a Pn mu zaměstnavatel vrátil a chce to udělat i mou OČR /to vím zatím jen z doslechu/.propsím kde najdu ,že nám to musí proplatit nebo nám můžete poradit ?
děkuji Lida