Trestní oznámení

• (neregistrovaný)

6. 3. 2006 13:53

Prosím o radu a pomoc, chtěla bych podat trestní oznámení na určitou osobu (neoprávněné podnikání). Na izerát na nabídku práce se mi ozval člověk, a dohodli jsme se na práci. Napsala jsem nu objednávku, ale v indiciích o zhotoviteli nebilo o jeho osobě ani zmíňka (nebrala jsem to nějak v potaz). Když došlo k fakturaci, tak ani faktura ani podpis na výdajovém dokladě něbyl totožný s ním. Začala jsem po tom pátrat a zjistila jsem, že uváděna osoba a firma na faktuře nemá s tímto pánem nic společného. To si s ním vyřídí už ten pán co na něj podnikal, ale i v seznamu živnostníků má psáno úplně jiné zaměření podnikání.
    Jí doufám, že jste mě měkdo pochopili a poradíte mi jak, kam a jaký trestní oznámení mám na něj podat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2006 20:27

Lada (neregistrovaný)

Re: trestní oznámení
      Byla Vám způsobena nějaká škoda???
      I pokud nebyla a chcete se tím zabývat, dojděte na policii, vysvětlete a oni Vám poradí

• 6. 3. 2006 22:40

Ś (neregistrovaný)

Tedy, jestli jsem to dobře pochopila, neměl by na něj podat trestní oznámení ten, na kterého podnikal?

• 6. 3. 2006 22:56

záměrně anonymní... (neregistrovaný)

Třeba ten člověk sám nemůže podnikat (z jakýchkolik důvodů) a tak se domluvil s kámošem, na kterého podniká... znám takové případy, právě proto je to problémem spíš tazatele...

• 7. 3. 2006 11:04

mmm (neregistrovaný)

pokud vám jde o to,že vám nezaplatil,máte možnost ho přitlačit ke zdi, pokud vám jde jen o "spravedlnost a pravdu" přeji vám mnoho úspěchů, ale pokud svým konáním nezpůsobil trestný čin, tak vám policie asi nepomůže...spíš nahlásit na živnosťák jako neopr.podnikání...jinak pokud mi nezpůsobil škodu,nechává mne to ledově chladnou....od toho jsou kontrolní státní orgány...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).