Re: Musím si postěžovat
Já jo, dokonce se mi teď objevily i příjmy do roku 2002, nevzrušuju se, co dostanu, to zaúčtuju, všimnu si jenom když přijde něco na účet, k čemu nemám fakturu. Ale každý rok mě vytáčí klient, který mi předá výdaje ve stavu šrotu, to ještě jde. Ale pár desítek svých faktur mi předává tímto stylem: vezme blok faktur a jednu po druhé vytrhává a dává mi je s komentářem, co to bylo za lidi a co tam zažil. Je to dobrosrdečný člověk a nemám sílu ho zarazit. No dá se to vůbec nějak slušně? J.F.
Já bohužel taky, nepřímá úměra : nejmíň zaplatí - nejvíc nervů,času, návštěv s nošením pořád chybějích dokladů
Pro pobavení:
také mám podobného klienta. Je to zedník. Příjmy cca 50.000,-Kč/ měsíčně čistého. Výdaje skoro žádné - krom pár rukavic a lístky na benzín skoro od celé jejich ulice. "Zaměstnán" na faktury je u jedné velké zahraniční společnosti, které každý měsíc fakturuje = 12 faktur do roka. "Zaměstnávají" takto větší počet zedníků a ty napadlo, že se každý rok vždy nenápadně seskupinkují a založí sdružení. A to se libovolně vždy každý rok mění, prý aby to bylo nenápadné.
Přesto nechce platit žádné daně (teda pokud by to šlo). Loni si vymyslel a se synem policistou a sepsali protokol o tom, že mu bylo vykradeno auto a ukradeny i účetní doklady = půl roku mi nedodal.
Nemám jít raději pracovat do mlékárny???
Nedá mi to a musím se také přidat k Vám, postěžovat si. Jeden klient mi ještě do dneskanedonesl doklady k uzavření roku 2004 (výpisy z účtu, platby pojistného), danila jsem ho, jak jinak 31.3., tak jsem to pustila bez toho, aby si to chudák mohl "včas" odevzdat. Doklad k roku 2005 nemám ještě ani jeden vždyť je teprv 6.3., ale jsem rozhodnuta, že pokud je dnes nedonese, tak mu tu kopičku z loňska hodim do schránky a končím s nim. Je super vědět, že v tom nejsem sama.
Já mám též jednoho, bohužel kamaráda, jinak bych ho hnala. Ten má někdy od jednoho čísla 3 vydané faktury, což zjistím až z výpisu,
některé faktury má placeny na jiný účet než mám výpisy a ty mi nedodá, vesele má auto pro podnikání a neplatí silniční daň atd. Navíc to má ke mně 150 km a vůbec nevnímá, když mu to vytýkám...aspoň, že je jen jeden...
Re: Musím si postěžovat i panu Hakenovi
To jsem ráda, že jsme na tom všichni podobně, měli bychom založit sdružení. Moje perlička? Po roce mi klient odevzdal doklady a když jsem zjistila, že jeden výpis z bú chybí, požádal mě, abych do té banky dojela (jsem v Praze, banka je v Olomouci...)
Pane Hakene, nešlo by víc než 2000 znaků??? takhle naše diskuse leckdy ztrácí smysl....
Tak vidím, že v tom nejsem sama, že se u každého ten hříšník najde. S tím mým je to rok od roku horší. Je to starší svobodný mládenec, výdělek jako dřevorubec nevalný a nemám to srdce mu říct ať jde jinam.
Teď mi volal ještě jeden co toho mívá nejvíc,místo faktur má asi 30 a víc příjmových dokladů za měsíc. Ten si z ničeho nic nedělá. Donese mi to zítra a to mu budu ještě vyplňovat přiznání k silniční dani co se má dát do konce ledna. Jemu je to jedno i ty penále.
Jak by řekl jeden kamarád: "brečíte pěkně,ale na blbým hrobě".
-)))))- Kolik Vám Ti hříšnící platí? Stojí Vám to "pětikilo" za to ?
Já jsem tedy všechny takovéto zákazníky naučila morálce nebo je odkázala na jiné méně vynervované účetní. Ale těšte !!!! za chvíli je duben a zase chvilička klidu.
Ale my nebrečíme... jen se ujišťujeme, že je nás víc samaritánskejch joudů...už dávno se nenervuju, pokud mi klient přinese doklady pozdě, popřípadě v katastrofálním stavu (a vím, že jsem mu během roku několikrát volala, aby je donesl a on se nedostavil) oznámím mu, že nevím, jestli to stihnu a nervuje se on...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 3. 2006 14:39
Dnes mi donesl jeden pán podklady pro přiznání. Z 30 faktur patří 4 do roku 2004, ty mu tam loni chyběly(ale bylo jich víc), ale to ještě nevím jistě, protože pořadač s loňským rokem nechal doma.
A kolik mu jich chybí teď to nevím, protože má třeba č.15 třikrát.
Ještě že dělá s mým kamarádem, kterému dělám také přiznání a mají úplně stejné faktury a tak to nějak dám do kupy.
Z výpisy z účtů je to stejné z 12 jich donesl 5. A to tam probíhají všechny platby faktur, SP a ZP.
To bude trvat než je najde nebo nechá vystavit nové.
Máte někdo podobné zkušenosti?