Re: Min mzda autoelektrikáře s maturitou
Aha, no to je divný když nezáleží čim sem, takže když bych byl "jen vyučený" tak by mi zaměstnavatel mohl dát minimálku jako tomu co co je vyučený s maturitou jo??Já měl takovej pocit, že nám tehdá na pracáku ukazovali takovou nějakou tabulku, kde minimálka byla odstupňovaná podle profese a vzdělaní.
Evo, Petr myslel minimalni mzdovy tarif!!!! Petre, mate pravdu, minimalni mzdovy tarif zalezi na vzdelani..... bohuzel vam ani neporadim, kde najdete :-((((
no mate pravdu, nekdy je to fakt rebus (pausalni dan misto vydaje % apod.:-)))) ale posledni dobou se tu s dotazy na min. mzdovy tarif tak trochu roztrhl pytel, tak jsem si rikala, ze nic jineho to byt nemuze (stejne jako "obycejneho" OSVC nebude zajimat pausalni dan;-)
Víte, Ilono,já s tím ztrácím spoustu času,protože pokud neznám odpověď,snažím se jí hledat a tím se učit.Což není případ tazatelů,viz stále se opakující dotazy,někdy až ....chodím sem dlouho a několik chytrých, v dobrém slova smyslu,už odpadlo
tak ted nevim, vy si stezujete, ze ztracite cas hledanim odpovedi ale na druhou stranu, ze se tim ucite.... tak ten cas neztracejte a odpovedi nehledejte.... ja taky neodpovidam na vse nebo nekdy jen upozornim, ze odpovedi lze vyhledat ve vyhledavaci... kdyz dotycnemu nikdo neodpovi, treba si sam vyhleda....
Nemyslím si, že v soukromém sektoru záleží mzdový tarif na vzdělání, ale na skutečně vykonanávané práci. Pokud jako inženýr budu kopat výkopy, těžko mohu požadovat vyšší plat. Takže k původnímu Petrovu dotazu doplním: ano, pokud budete dělat autoelektrikáře oba dva, můžete mít klidně stejnou mzdu s tím vyučeným.
minimalni mzdove tarify (ktere se odviji i od vzdelani) plati i v soukromem sektoru; jejich presnou vysku neznam, ale normalni zamestnanec by se nad ne mel dostat (s normalnim zamestnavatelem :-); jsou ale taci zamestnavatele, kteri vam napari minimalni mzdu a kdyz se vam to nelibi, muzete jit.....
Pro soukromou sféru platí Zákon o mzdě. Zde jsou stanoveny tarifní stupně podle pracovní náplně a k nim přiřazeny minimální tarify. Na vzdělání nezáleží, záleží na vykonávané práci.
Pro státní, rozpočtové a příspěvkové organizace platí Zákon o platu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 9:49
Chci se zeptat jaka je min mzda pro autoelektrikáře s maturitou. Děkuji