Re: ještě jednou výdaje %
Pájo, tohle nedělejte.
Pokud Vám někdo jednou odpoví a bude mít zájem Vám odpovídat i dále, tak si zadá upozornění na e-mail a v okamžiku, kdy mu odpovíte, tak se o Vaší odpovědi dozví. Představte si, že by tu všichni kopírovali a znova zadávali své dotazy. To by se v tom nikdo nevyznal.
Více trpělivosti Vám přeji
To je fakt, mě to docela zmátlo a nevěděla jsem, jestli sem "náš"Pája nekopíruje svou korespondenci s finančním úřadem, nebo o co jde :-) Takže tohle je nějaká jiná Pája? Jestli ano, tak by bylo dobře si jméno nějak doplnit, abychom věděli, kdo je kdo. J.F.
Prominte, nechtěla jsem vás nějak zmást, jsem tu poprvé, tak ještě nevím jak to tu chodí.Pokud tu už nějaký Pája je tak mi říkejte Vajva, tohle jméno tu určitě ještě níkdo nemá.Slibuju, že už nebudu kopírovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 13:03
>1. Poplatník měl na konci roku 2004 pohledávku(faktura
>zaplacená až v lednu 2005).Jestli jsem to dobře
>pochopila, tak musí udělat dodatečné DAP za rok 2004 a tu
>pohledávku dodanit, aby mohl přejít z daňové evidence na
>%.
>2.Co mám udělat s přeplatky z OSSZ a VZP za rok 2004
>vrácené v roce 2005?
>3.Faktura za rok 2005, je zaplacená v roce 2006.Tu
>zdaním až za rok 2006?
>4. Tudíž do příjmů se dostanou vystavené a uhražené
>faktury za rok 2005, z toho odečtu 60%, odečtu pojistné
>(zálohy, vratky a přeplatky) a mám základ daně, pokud
>bude menší než 107 300,-, musím uplatnit minimální
>základ daně.Chápu to správně?
>
>5.Jak je to s přehledy na VZP a OSSZ?Tam dám veškeré
>příjmy za rok 2005 (všechny faktury uhražené v roce
>2005, tudíž i fa z roku 2004)?Do výdajů dám pouze 60%
>nebo i pojistné.Když si to představím tak mi vlastně
>základ daně nesouhlasí se základem daně v DAP.
1) ANO, dodaníte podáním dodatečného DP za rok 2004
2) NIC, ovlivní Vám základ daňe roku 2005 (POZOR, ale vedou se tu o to dost spory. Píšu Vám svůj názor)
3) ANO
4) ANO
5) ANO, veškeré příjmy za rok 2005 i tu dodaněnou fakturu za rok 2004. Do výdajů si dáte % + pojistné (zaplacené zálohy, nedoplatky roku 2004 a přeplatky roku 2004).
Základ daně Vám bude souhlasit, protože i v roce 2005 budete upravovat základ o ty již zdaněné pohledávky (přez tabulku E).
O.K. mockrát díky, jste moc hodná, takže do řádku č. 101 uvedu veškeré příjmy, i fa z roku 2004. Do tabulky E zapíši fa z roku 2004, tím pádem se mi o ní sníží základ daně.
Podám dodatečné přiznání, které bude vypadat takto:
na první straně řádek ř3- dodatečné DAP a datum zjištění důvodu pro podání DAP.Úpravy podle § 23 do tabulky E (pohledávky s plusem).Ještě něco se píše?Odčitatelná položka na poplatníka, loňské údaje apod?Ještě jsem to nedělala. Po podání doplatit rozdíl (daň se zvyšuje) ř65. Může FÚ doměřit penále?
Moc prosím odepište a nenechte mě na pochybách. Díky