Potvrzení o zdanitelných příjmech

• (neregistrovaný)

7. 3. 2006 14:31

prosím o radu. Mám před sebou potvrzení o zdanitelných příjmech, kdy dotyčný pracoval od 7-12/2005.

Ale pak zde níže mám uvedeno v kolonce - "poplatník uplatnil pro srážku záloh na daň, že je žákem nebo studentem soustavně se připravující na budoucí povolání" a mám zde uvedeny měsíce 8-12. Co znamená tahleta kolonka? To měl v těchto měsících nižší daně? Nebo přinesl potvrzení o studiu?
    Nevím na co slouží tato kolonka.
    děkuji majka
    mám mu udělat daňové přiznání, tak snad tahleta kolonka nemá vliv na DPFO.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2006 14:44

Ilona (neregistrovaný)

Re: potvrzení o zdanitelných příjmech
      ta kolonka znamena, ze 8-12 uplatnoval odpocitatelnou polozku na studenta (950 mesicne), tim padem mel mensi dane a samozrejme prinesl potvrzeni o studiu.
      Tim padem v dan. priznani mu do kolonky odcitatel. polozek - odpocet na studenta napisete 5(mesicu) a castku 5x950,- tj. 4750(ř. 51). Ale stejne bych si od nej nechala donest jeste potvrzeni o studiu, abyste mela jistotu (mozna se i doklada na FU). A taky se ho vyptala, jestli nestudoval i v prvni pulce 2005.

• 7. 3. 2006 14:50

majka (neregistrovaný)

Aha, tak doklad o studiu tady mám na celý rok. Takže mu tedy uplatním odč. pol. na studenta 12x950?

• 7. 3. 2006 14:54

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud máte doklad, že byl studentem celý rok, pak uplatníte celoroční nezdanitelný odpočet, tedy 12x950 = 11400

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).