Dobrý den snad mi někdo poradí děkuji předem. Stala se mi následující věc: Naše s.r.o. účtuje v podvojném účetnictví. Do konce roku 1999 vedla účto ručně a v roce 2000 začala v PC. Moje předchůdkyně převedla počáteční stavy ale u účtu 082-oprávky převedla nižší částku. Já se teď pokouším toto opravit. Ale když jsem na tento účet doúčtovala zbývající částu takto 701/082 tak mi teď nesedí rozvaha s výsledovkou a nemůžu přijít na to na jaký účet přeúčtovat z účtu 701. Prosím poradí někdo budu vděčná za všechny názory. děkuji Lída Možná že je můj postup úplně špatný
Re: chyba v počátečním stavu
Nějak tomu moc nerozumím - ale pro takové případy používám účet 395 - musí být samozřejmě nakonec nulový - tak to proúčtovám + a - ..... proti ostatním účtům tak aby to všechno "sedlo" - účet 395 se jmenuje vnitřní zúčtování ......
7. 3. 2006 14:54
Dobrý den snad mi někdo poradí děkuji předem.
Stala se mi následující věc:
Naše s.r.o. účtuje v podvojném účetnictví. Do konce roku 1999 vedla účto ručně a v roce 2000 začala v PC. Moje předchůdkyně převedla počáteční stavy ale u účtu 082-oprávky převedla nižší částku. Já se teď pokouším toto opravit. Ale když jsem na tento účet doúčtovala zbývající částu takto 701/082 tak mi teď nesedí rozvaha s výsledovkou a nemůžu přijít na to na jaký účet přeúčtovat z účtu 701. Prosím poradí někdo budu vděčná za všechny názory. děkuji Lída
Možná že je můj postup úplně špatný