Re: notebook a účetní ?!
Já jsem dřív mívala stolní PC v práci, další stolní PC doma na práci po večerech nebo když jsou děti nemocné - a k tomu notebook na přejíždění. Jenže jsem pořád sehrávala data sem-tam a byla to otrava. Když mi téměř současně odešel do věčných lovišť stolní PC i starý notebook, rozhodla jsem se, že nebudu kupovat dva počítač, ale že doma budu mít jen notebook, který budu tahat s sebou i na jednání. Koupila jsem si tedy pořádný, kvalitní a dobře vybavený notebook (HP), vyrobila jsem si poličku, abych měla obrazovku ve výši očí a aby nepřekážel na stole (polička je kousek nad stolem, pod ní mám strčenou klávesnici a píšu tam) - a už takhle funguju rok a půl. Samozřejmě k běžné práci používám externí klávesnici a externí myš. Naprostá spokojenost.
PS: Pozor, pokud byste to někdo chtěli udělat obdobně jako já, dejte si při vybírání notebooku pozor na to, ať má dostatek portů na všechna zařízení, která budete připojovat - tiskárna, internet (ethernet nebo USB?), FlashDisky, klávesnice, myš, kablík k mobilu, k foťáku,.... Dost notebooků, jejichž procesor by bohatě stačil na účetní práci, má třeba jen 2 USB porty, což je bída. Za rozumné minimum pro současnost i nejbližší budoucnost považuju 4 USB. A pozor i na to, jak připojíte tiskárnu? LPT porty se už přestávají dělat, tak se podívejte, jestli Vaši tiskárnu můžete připojit přes USB atd. atd.
>>>>
>>>PC
>>>doma na práci po večerech nebo když jsou děti nemocné
>>>- a k tomu notebook na přejíždění. Jenže jsem pořád
>>>sehrávala data sem-tam a byla to otrava. Když mi
>>>téměř
>>>současně odešel do věčných lovišť stolní PC i starý
>>>notebook, rozhodla jsem se, že nebudu kupovat dva
>>>počítač, ale že doma budu mít jen notebook, který
>>>budu
>>>tahat
>>>s sebou i na jednání. Koupila jsem si tedy pořádný,
>>>kvalitní a dobře vybavený notebook (HP), vyrobila
>>>jsem
>>>si poličku, abych měla obrazovku ve výši očí a aby
>>>nepřekážel na stole (polička je kousek nad stolem,
>>>pod
>>>ní
>>>mám strčenou klávesnici a píšu tam) - a už takhle
>>>funguju rok a půl. Samozřejmě k běžné práci používám
>>>externí klávesnici a externí myš. Naprostá
>>>spokojenost.
>>
>>PS: Pozor, pokud byste to někdo chtěli udělat obdobně
>>jako já, dejte si při vybírání notebooku pozor na to,
>>ať má dostatek portů na všechna zařízení, která
>>budete
>>připojovat - tiskárna, internet (ethernet nebo USB?),
>>FlashDisky, klávesnice, myš, kablík k mobilu, k
>>foťáku,.... Dost notebooků, jejichž procesor by
>>bohatě
>>stačil na účetní práci, má třeba jen 2 USB porty, což
>>je
>>bída. Za rozumné minimum pro současnost i nejbližší
>>budoucnost považuju 4 USB. A pozor i na to, jak
>>připojíte
>>tiskárnu? LPT porty se už přestávají dělat, tak se
>>podívejte, jestli Vaši tiskárnu můžete připojit přes
>>USB
>>atd. atd.
>
>Pro Evu - vsechno lze kdyz se vi jak na to :-))
>existuji USB HUBy - z jednoho az na 4 porty
>existuje redukce z USB na LPT (sam ji mam)
>
>Jinak notebooky pouzivam uz 13 let, bez nej jsem jako
>slepy :-)
>
>Též používám notebook přes 10 let, už mám druhý, lítám s ním po firmách, spokojenost...
Ano, vím, USB hub mám taky a o různých redukcích vím. Ale taky vím, že přes USB huby nefunguje vždycky všechno 100% Některá zařízení nefungují korektně, zlobily např. některé USB modemy atd. Setkala jsem se i s problémy u redukcí - i když málokdy. Je dobré to odzkoušet předem. My třeba máme spřátelenou PC firmu, která mi půjčila notebook před koupí na víkend domů. Vyzkoušela jsem, zjistila, že je vše OK, pak jsem ho koupila.
>>>>Můžu se zeptat, kdo z Vás účetní má notebook a jak je
>>>>spokojený? Koupila jsem si program Money S3 premium
>>>>a
>>>>chci ho nainstalovat až na nový PC. Ale protože pořád
>>>>přejíždím, uvažovala jsem o notebooku. Jenže ten mi
>>>>všichni vymlouvají.
>>>
>>>je to otázka zvyku, pokud pořád přejíždíte je to
>>>rozumné..
>>
>>Já jsem dřív mívala stolní PC v práci, další stolní
>>PC
>>doma na práci po večerech nebo když jsou děti nemocné
>>- a k tomu notebook na přejíždění. Jenže jsem pořád
>>sehrávala data sem-tam a byla to otrava. Když mi
>>téměř
>>současně odešel do věčných lovišť stolní PC i starý
>>notebook, rozhodla jsem se, že nebudu kupovat dva
>>počítač, ale že doma budu mít jen notebook, který budu
>>tahat
>>s sebou i na jednání. Koupila jsem si tedy pořádný,
>>kvalitní a dobře vybavený notebook (HP), vyrobila
>>jsem
>>si poličku, abych měla obrazovku ve výši očí a aby
>>nepřekážel na stole (polička je kousek nad stolem, pod
>>ní
>>mám strčenou klávesnici a píšu tam) - a už takhle
>>funguju rok a půl. Samozřejmě k běžné práci používám
>>externí klávesnici a externí myš. Naprostá
>>spokojenost.
>
>PS: Pozor, pokud byste to někdo chtěli udělat obdobně
>jako já, dejte si při vybírání notebooku pozor na to,
>ať má dostatek portů na všechna zařízení, která budete
>připojovat - tiskárna, internet (ethernet nebo USB?),
>FlashDisky, klávesnice, myš, kablík k mobilu, k
>foťáku,.... Dost notebooků, jejichž procesor by bohatě
>stačil na účetní práci, má třeba jen 2 USB porty, což je
>bída. Za rozumné minimum pro současnost i nejbližší
>budoucnost považuju 4 USB. A pozor i na to, jak připojíte
>tiskárnu? LPT porty se už přestávají dělat, tak se
>podívejte, jestli Vaši tiskárnu můžete připojit přes USB
>atd. atd.
Prosím a na kolik vyjde pořádný,
>>kvalitní a dobře vybavený notebook (HP). Uvažuji, že bych si jej také pořídila a Vaše argumenty mě v tom jenom utvrzují. Dík.
Obecně platná odpověď podle mého názoru neexistuje. Především Vy musíte vědět, co všechno na tom notebooku budete dělat, co všechno k tomu budete připojovat atd.
Jen účetnictví? Nebo též zpracovávat videa, vytvářet filmy, vypalovat DVD, dělat se složitými grafickými či jinými náročnými programy, hrát hry (což jsou dnes skoro nejnáročnější programy) atd.? Pokud si v tomto nejste jistá, nechte si vaše potřeby v klidu posoudit někým, kdo vás dobře zná a kdo dokáže posoudit, k čemu všemu doopravdy potřebujete PC, co na něj budete připojovat za zařízení - občas či trvale, jestli ho budete byť jen občas s někým sdílet nebo jestli bude jen pro vás atd. Vyplatí se uvažovat trochu dopředu, pokrok v PC světě jde kupředu až příliš rychle.
A pozor na jednu věc - je mnohem snazší vyměnit nějakou komponentu u stolního PC (to je vlastně takové velké Lego :-)) než vyměnit/rozšířit/zvýšit výkon u notebooku či přidat zařízení. Takže i proto je dobré u notebooku uvažovat tak, aby ten zakoupený kus s velkou pravděpodobností vyhovoval i za 3-4 roky. Protože některé komponenty už prostě nejdou přidat/rozšířit, jiné ano, ale za cenu příliš velkých nákladů ve srovnání se stolním PC.
Re: Gravere - můžete se prosím zapojit??
Pokud majitel nepracuje jako tester nových PC her, tak mu ten notebook může vydržet ty čtyři roky :-))) teda pokud ho má hlavně na práci jako účetnictví. A pokud je kupující plátce DPH, tak vůbec není problém se vejít do ceny 40 tisíc bez DPH - to už jsou fakt dobré přístroje! :-) Ale i neplátce DPH se může vejít do ceny 40 tisíc včetně DPH a koupit slušný stroj.
Jen ať se kupující nenechají ovlivnit řečmi jako "Tohle Ti na to Tvoje účetnictví bude stačit". Kolik notebooků luxusně vypadajících se prodává jenom s 256 MB RAM a dvěma USB porty ! :-((
Všechno už bylo řečeno a v podstatě správně. Pokud nepotřebujete být bezpodmínečně mobilní ve smyslu provádění nějakých operací na vlastním stroji u zákazníka, tak NB nepotřebjete - na přenos dat vám stačí flashdisk, na drobnosti PDA. Můžete mít NB za 15k nebo za 45. Pro orientaci, něco přes 20 dáte za Celeron 1,6 s 256 MB RAM a 40GB HDD. Upgrade a výměna dílů je u NB ve srovnání s PC opravdu fatální záležitost. Pokud jde o rozhraní, najdete tam 2xUSB, do jednoho hned vrazíte myš (pokud tam není ještě PS2) - já jsem se nikdy nenaučil používat všechny ty nesmsly jako trackball, touchpad a podobně.
Pokud chcete ojetinu, tak u NB je to obecně větší problém, než u PC.
Taky Lenko, nemusíte rozumět všemu, stačí, když na to budete mít lidi :-)) Pokud máte v okolí opravdu šikovného člověka, který rozumí PC a který je pečlivý a spolehlivý, tak si ho važte a oprašujte ho :-))) Vy mu můžete pečlivě a spolehlivě dělat zase účetnictví, kterému třeba zase nerozumí on :-))
Jen pockejte, ja jedu v aute na dalnici a nejednou je potreba kouknout do posty, do banky, zaplatit apd.
Zastavim - pripojim, zaplatim, odeslu mejla a jedu v klidu dal. :-)
Vim ze bezna ucetni to nepotrebuje ale ja uz jsem nejak zvykly. Mam vsechna data vzdy pri sobe a muzu podavat presne info behem 5 ti minut.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 15:28
Můžu se zeptat, kdo z Vás účetní má notebook a jak je spokojený? Koupila jsem si program Money S3 premium a chci ho nainstalovat až na nový PC. Ale protože pořád přejíždím, uvažovala jsem o notebooku. Jenže ten mi všichni vymlouvají.