Re: výpověď - ze strany zaměstnavatele
predpokladam, ze nejste ve zkusebni dobe....
Zamestnavatel musi uvest duvod ve vypovedi. Vypoved dohodou neexistuje, pokud se s vami bude chtit zamestnavatel dohodnout, ze skoncite k urcitemu datu, tak musite souhlasit, jinak nelze.
Vypoved Vam take nemuze dat z jakehokoli duvodu.... ty duvody jsou vyjmenovany v Zakoniku prace. VELMI doporucuji projit si odpovidajici odstavce, ve vetsinou pripadu, kdy vam zam. da vypoved mate narok na odstupne.
Pokud by vam chtel dat vypoved z duvodu, ze je s vasi praci nespokojeny, musi vas predtim na duvody nespokojenosti pisemne upozornit (mam dojem ze je tam 6 mesicu predem).
Kazdopadne mate narok na vypovedni lhutu, pokud se nedohodnete jinak.
Re: výpověď - ze strany zaměstnavatele
Výpověď § 46/1 ZP
písm.a,b,c - tříměsíční výp.lhůta + odstupné,
písm.d) dvouměsíční výp.lhůta bez odstupného
písm.e) nesplňování předpokladů a neuspokojivé pracovní výsledky- musel být min.1x v posledních 12ti měsících vyzván k odstranění a nedostranil- dvouměsíční v.lh.,bez odstupného
písm.f)poruš.prac.kázně- musel být v posledních 6ti měsících upozorněn na možnost výpovědi pro poruš.prac.kázně, dvouměsíční v.lh.,bez odstupného
Jinak jak psáno výše, pouze dohodou, se kterou můžete a nemusíte souhlasit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 10:48
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výpovědi ze strany zaměstnavatele.
Zaměstnavatel mi chce dát výpověď. Musí být na výpovědi uvedený důvod výpovědi? Může mi dát výpověď dohodou a musím jí v tomto případě podepsat, aby byla platná? Na co si mám dát ještě pozor?
Díky za odpovědi.