Re: Ano či ne
když začínám podnikat,tak nejprve mám náklady...proč nezaúčtovat..jaký je předmět činnost? pokud na účtu měl vklad při zřízení,nevím proč by si nemohl vybrat - osobní spotřeba...dala bych do nákladů a důrazně upozornila,že odpovědnost je na něm,aby vysvětlil fú při kontrole a zdůvodnil jim náklady...
Re: Ano či ne -paní RadkoB, co vy na to?
Nevim, proc se zrovna obracite na me, Vase duvera me na jednu stranu sice tesi, ale take zavazuje... ;-) Ten dotaz sleduji uz od pocatku a netroufala jsem si odpovedet - popravde jsem spis cekala na reakce. Ja osobne bych to udelala nasledovne -
telefon: jen pomernou cast (predpokladam, ze faktura je aspon na jeho jmeno);
notebook cely zahrnout;
ten ucet bych vyndala z DE cely ....
Uplne nejlepsi by bylo, kdyby se k tomuto vyjadrila pani RadkaB - to si myslim ma ve veci uznatelnosti/neuznatelnosti nejfundovanejsi nazory (hlavne z praxe ;-).
Re: Ano či ne
Poplatky nedávejte do daňových výdajů. Pokud z banky ani nic neplatil pro podnikání tak bych výpisy vůbec nezaúčtovala. Jen je k účtu přiložte aby pro kontrole prokázal, že tam nebyly žádné zdanitelné příjmy. Co se týče fakturza hotové: Pokud není plátce, tak bych to neviděla jako problém. Na paragonu taky není uvedený odběratel. Telefony jsou opravdu na zvážení asi bych dala jen část s tím, že je to soukromý telefon a jen část hovorů je k podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 10:51
Jaký je Váš názor na zpracování daň. evidence?
OSVČ- začátek podnikání v září 05, došlé faktury za mob. telefon na kterých není IČ, zhruba 10000,- Kč /měsíčně. Nákup notebooku na fakturu za hotové bez uvedení adresy ( i bez Ič ). Podnikatelský bank. účet z kterého jsou prováděny platby na doklady (soukromé ) ještě před začátkem podnikání. Příjmy žádné. 1-8/05 zaměstnán. Pozastavení činnosti od ledna 06. Můj názor je neuvádět žádné výdaje ani příjmy . Neúčtovat ani o bank. výpisech. Co vy na to ?