Re: Přihláška k registraci DPH
Je to ale řádek č. 08 a v pokynech se uvádí žese stáváme plátci od prvního dne třetího měsíce následujícího po měsíci,ve kterém byl překročen obrat. Ovšem je tam také věta. Tato osoba je povinna předložit žádost o registraci ve lhůtě stanovené § 95zákona o DPH. Uveďte den, měsíc a rok Vaší zákonné povinnosti registrace. Tudíž si myslím, že povinnost je 15. 12. 2005 dle § 95.
Opravdu nevím jak si to tedy mám vyložit.
Děkuji
Řekla bych, že si to vykládáte správně.
Registrovat jste se měli do 15.12.2005 a plátci jste se měli stát 1.2.2006.
Teď se plátci stanete ode dne registrace.
Obrat bych dala celou částku za sdružení.
Počítejte s tím, že jdete okamžitě na kontrolu DPH a bude Vám vyměřena pokuta za to, že jste to prošvihli. :-(
Od prvního dne třetího měsíce, NÁSLEDUJÍCÍHO po měsíci, v němž bylo dosaženo obratu.
Obrat dosažen v 11/2005, první následující měsíc = prosinec 05,
druhý následující měsíc = leden 06 a třetí následující měsíc = únor 06.
První den třetího měsíce je tedy 1. únor 2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 18:29
Prosím vyplňuji přihlášku k registraci DPH, kterou mi přivezl klient. Paní na FÚ mu ji předepsala tužkou. Přesáhli jsme obrat od 12/2004-11/2005 tudíž jsme měli povinnost se zaregistrovat do 15.12.05, ale nevím zda se klient špatně vyjádřil paní mu nadepsala v přihlášce datum povinnosti registrace 01.02.2006 to už jsme měli být snad plátci. Takže teď nevím, které datum tam mám napsat do řádku 08. Jestli 15.12.2005 nebo 01.02.2006. Navíc je to sdružení takže obrat rozpočíta na účastníky, ale zároveň 2 účastníci mají ještě samostaně obrat z jejich podnikání. Mám to všechno sečíst. Nebo nejprve rozpočítat obrat ze sdružení a jim dvě k tomu přičíst ještě jejich. Navíc řádek 12 je obrat za předchozí kalendářní rok tudíž kdyby to bylo do 15. 12.2005 uváděla bych obrat za rok 2004.
Děkuji všem