Re: zaměstnanec v nemocnic - jak mzda ??
jenze on to myslel naopak - asi chtel "bolestne" za to, ze musi byt v nemocnici, kde se o nem staraji, davaji leky a jidlo zdarma
Re: zaměstnanec v nemocnic - jak mzda ??
Klasická PN se samozřejmě počítá normálně. Možná někde slyšel o nemocenském pojištění např. Flexi - tam je částka při pobytu v nemocnici dvojnásobná. To je ale soukromé pojištění, se kterým my jako mzdové účetní nemámě nic společného. Pokud takové pojištění má, tak ať si to vyřídí sám - nevím jak to funguje v praxi (Flexi mám, 400/den při nemoci doma a 800/den v nemocnici, ale ještě jsem nic neuplatňovala) - možná bude potřebovat kopii PN - možná i ověřenou fakt nevím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2006 9:03
Dobrý den,
jak se vypočítává nemocenská když je zaměstnanec v nemocnic, on mi tvrdí že jinak, že má nárok na víc peněz a já si myslím, že standartně, že zákon neřeší jestli jsem doma nebo v nemocnici.
Děkuji