Re: 383 rok 2003
Předpokládám, že to do daňových nákladů roku 2003 nebylo vůbec proúčtováno. A předpokládám, že jste to zaúčtovala na 383 až po daňovém přiznání za rok 2003.
Pokud jste už tehdy věděla, že by se pro rok 2003 muselo dělat dodatečné přiznání, aby se ty náklady uplatnily, měla jste to už tehdy zaúčtovat na nedaňové náklady.
Takže já bych to v roce 2005 přeúčtovala na nedaňové náklady a jednateli bych doporučila udělat dodatečné přiznání za rok 2003.
Re: 383 rok 2003
*** Přiznám se, že já tomu tedy nerozumím - pokud jste našla v roce 2004 náklady, spadající do roku 2003, proč jste nepodala dodatečné DP. Proč jste v roce 2004 účtovala na 383 (předpokládám, že to jsou výdaje příštích obd.)? A proti čemu jste účtovala? ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 3. 2006 12:06
přebrala jsem účetnictví, kde jsem narazila na problém účtu 383. Našla jsem v roce 2004 asi za 200.000,- nákladů, které patřily do roku 2003. Já jsem to na MD proúčtovala na účet 383. Bývalá účetní s jednatelem dohodla, že si ten nepořádek po sobě dá do pořádku. Mně daňový poradce poradil , abych nehasila cizí problémy. Teď , ale už druhý rok mám v rozvaze na pasivech tuto částku mínusem. Jak to řešit , když si to nedá do pořádku. Mám to proúčtovat do nákladů /nedaňových/, až se ten rok promlčí, nebo dřív, nebo jak.
Poraďte