ZASTAVÁRNA

• (neregistrovaný)

10. 3. 2006 13:52

účtuje někdo zastavárnu a může poradit, na co si dát pozor?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2006 13:57

Ilona (neregistrovaný)

Re: ZASTAVÁRNA
      na kradene zbozi ;-))))) (omlouvam se, ale pri patku to chtelo "odlehceni";-)

Jinak mam dojem, ze z hlediska ucetnictvi nejaky zasadni rozdil nebude. U nakupovanych veci je dobre vzit si od "prodavajiciho" inicialy (mozna je to povinnost, nevim), protoze kdyz se ukaze, ze zbozi je kradene, tak vite, kam se obratit :-)

• 10. 3. 2006 15:08

Elén (neregistrovaný)

Ne "iniciály" - to jsou začáteční písmena, třeba CC jako Claudia Cardinal, ale "nacionále". Je to povinnost podle živnostenského zákona, včetně čísla Op a kdo ho vydal. Kontroluje to živnostenský odbor a ČOI, takže toto není starost účetní.

• 10. 3. 2006 15:21

RadkaB (neregistrovaný)

hlavně nedávat půjčku do výdajů a vyplacení věci do příjmů:-) jedni nám to tak dělali a pak mohli zjančit, když měli prokázat obrat pro dph. a dph je trošku složitější bych řekla.ty nacionále nejen pro živnosťák, ale i pro berňák - musíte prokázat, komu jste vyplatili.

• 10. 3. 2006 15:33

Ilona (neregistrovaný)

:-)))) nojo, uz je patek, tak jsem se aspon pobavila nad vlastni blbosti :-)

• 10. 3. 2006 15:24

V (neregistrovaný)

Účtovala jsem zastavárnu několik let. Po majiteli jsem chtěla zvlášť vyčíslené tržby za úroky ze zastavených věcí, zvlášť tržby z prodeje přímo vykoupeného zboží a z prodaných propadlých zástav. Naštěstí s tím seknul dříve, než měl povinnost se přihlásit k registraci k DPH. Přestože vedl podrobnou evidenci "dodavatelů", bylo mu houby platné, že věděl kam se obrátit v případě zabavení věcí policií. Dotyčný prohlásil, že věc odkoupil před zastavárnou před jejím otevřením se slevou od někoho, kdo spěchal a bylo po ptákách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).