Re: Zdroj příjmů - videochat
Tak jsem se zaradovala, že i Blanička se na něco ptá, a dotazem opravdu zklamaná nejsem :-))) No, trochu jsem se dívala, co to vlastně je, ale že by autorský zákon, to se mi vážně nezdá :-))) I když živnostenský list na to asi není, takže to nakonec do těch svobodných povolání spadne. Radit si ale opravdu netroufám, spíš čekám, že se někdo znalejší do debaty zapojí. J.F.
Ale práce to není špatná, inspirovalo mě to :-) Jestli se na to dám, tak to budu brát jako tu 2/b :-) J.F.
*** 2/b? Tam ale patří taková ta "honosnější" (architekti, likvidátoři,..) - jenže mi to spíše připadá jako ti umělci a tanečníci (?). Ale bylo by možná zajímavé posuzovat to jako příjem architektů a likvidátorů - při troše fantazie tam jakási spojitost je :-)) ***
Odvolávám, co jsem odvolala a slibuji, co jsem slíbila - je to 2/b. Po tomto seriózním vystoupení mě jistě nebudete brát vážně, ale proč byste nemohla při posuzování této činnosti vycházet z toho, z čeho já u těch svých sportovců: živnostenský list nemají (?), nikam jinam se to nenapasuje než na tu 2/b. 40% výdajů nic neriskujete, jedině snad tím, že není povinnost stanovit MZD. Profesionální sportovci se v 2/b také uvádějí, kromě těch vašich likvidátorů, ale pokud vím je to jen v komentářích k zákonu. Kdyby to bylo někde rozepsané pořádně a podrobně, bylo by to fajn, ale není. Stejně by autoři podobného dodatku k zákonu těžko pamatovali na pípšou provozovanou legálně jako podnikání :-) Tak kam to dáte :-) ? J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 3. 2006 13:43
Po delší době se opět tady vracím s otázkou videochatu. Nikdo se mi k tomu tenkrát nevyjádřil, tak zkouším znovu: prosím o názory, kam zařadit příjem z "vystavování se na netu" = za komunikaci na netu je poplatníkovi placeno. Toho, kdo se vyzná v autorském zákoně, bych se zeptala, zda se to dá zařadit pod autorský zákon (nebo práva podobná) a zdaňovat tím pádem jako §7/2/a. Přivítám jakýkoli teoretický názor ale zejména ty praktické :-)) Díky ***