Re: kolegové, prosím poradte mi-auto na
Dobrý den, paní Jano. Z Vašeho dotazu není zcela zřejmé, o který rok se Vám jedná. Píšete sice, že účtujete od r. 2006, ale nemáte uvedeny zůstatky účtů, které s tím nepořádkem souvisí (jejich počáteční stavy). Pokud upřesníte, kam ta bývalá účetní účtovala, zkusíme to dát dohromady. Jestli nebude lepší prostřednictvím emailu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 3. 2006 14:54
zdravím vás a prosím o radu:
klient,podvojné účto,pracuji pro něj teprve od ledna 2006,předané účetnictví za rok 2004 a 2005 je KATASTROFA.
mimo jiné: koupil si v květnu roku 2004 tranzita na úvěr na 36 měsíců.mám splátkový kalendář a smlouvu o poskytnutém úvěru-konečně to našel a přinesl.
původní účetní zaúčtovala v roce 2004 měsíční splátky, dále úrok a pojištění zaúčtovala do nákladů.
Nikde zařazení do majetku, odpisy, pokladnou vyplacená hotovost, jistina.
v roce 2005 nezaúčtováno nic, to měl zase jinou účetní.
já jsem prý pátá.
auto stálo celkem 578 000Kč
v hotovosti vyplaceno v květnu 2004 268 000Kč(to už těžko zaúčtuju do 2005, ale potřebovala bych, aby se to dostalo do celkové ceny vozu kvůli odpisům)
poskytnutý úvěr je na částku 310 000Kč(jistina)
úrok za 36měs. 193 307Kč
pojištění celkem 62 179,2
měsíční splátka 15 707,95 (x 36 měsíců=bance zaplatí
565 486,2Kč
prosím jestli někdo víte na jaké účty zaúčtovat,díky moc , mám sice nějakou představu, ale možná ,,pro oči nevidim,,
a taky už jsem z toho kolotoče před daněmi grogy.
díky ještě jednou za ochotu mi poradit, popř.upřesním informace.
mám málo klientů,nechci ho odmítnout,i když je to lajdák.
Jana , Železný Brod