Re: Srážka ze mzdy!!Prosím pomoc :-((
Pozor! Pokud to není soudní exekuce, zaměstnanec musí se srážkami souhlasit!
Re: Srážka ze mzdy!!Prosím pomoc :-((
Banka by Vám měla k tomu poslat smlouvu o tom, že při případném nesplácení souhlasí se srážkami ze mzdy, kterou s ní uzavřel při sjednávání půjčky. Pokud s nic takového nesjednal, nic mu nesrážejte, ať si to z něho dostanou sami. Ale myslím, že to určitě budou mít s ním sjednané. Pokud té exekuci nebudete rozumět, napište. Mně to vyšlo na srážku 3864 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 3. 2006 11:16
Prosíííím všechny hodné a šikovné lidičky, jsem úplně zmatená. Dostala jsem dopis z GE Money Bank, že náš zaměstnanec je v prodlení svého závazku vůči bance. Má uzavřenou smlouvu o úvěr. Jeho závazek je vůči bance 54.406,69 Kč. Při výpočtu srážek mám postupovat dle ustanovení části šesté, hlavy druhé zákona č. 99/1963 Sb., občasnského soudního řádu. Prohledala jsem vše na internetu, zadala i na www.vyplata.cz nezabavitelné částky, ale když to chci zkusit spočítat sama, vůbec netušim jak k tomu dojít a kolik teda můžu měsíčně zaměstnanci strhávat. :-((( Chtěla bych tomu porozumět.
Také nevim jestli čistou mzdu počítat z posl. čtvrtletí nebo jako průměrnou čistou mzdu ?? Zaměstnanec v lednu 2006 měl čistou mzdu 14.339,-, jinak má 92,- na hodinu.
Předem děkuji za trpělivost a pomoc.