Re: Trafika - má někdo zkušenosti?
Mám jednoho klienta s trafikou a vedu DE. Inventura jednou ročně k 31.12. Doklady účtuju normálně jednotlivě - výdaje a příjmy po týdnech. Invalidatu by snad měl uplatňovat ale nevím jestli je to povinné. Ale je to jeho škoda pak platí víc. Se soc a zdr nevím jak to je před čtyřma rokama můj klient s plnou invaliditou neplatil ale dost se toho změnilo tak nevím jak to je teď ale zavolejte na ossz a vzp a oni vám to určitě řeknou
1.Dělala jsem do loňska také trafiku, DE: normálně, jako kterýkoli jiný obchod nákup a prodej zboží, t.zv.kontrola korunou, na konci roku inventura, aby byl stav skladu.
2.Rozdíl je inv.důchod vyměřen, nebo skutečně pobírat.
Zřejmě zmíněná OSVČ důchod má vyměřen, ale nepobírá, jinak by si snad nenechala ujít s tím související výhody pro OSVČ.
Pokud já vím, říkal, že pobírá a že má vysoké přijmy, že zřejmě o něj přijde... Když evidujete ty doklady, třeba přijde faktura na časopisy, evidujete to souhrně, př. Fd-nákup časopisu 10 tis.nebo každou položku zvlášt? Protože jak pak děláte tu inventuru?To sečte vše co v krámu má a pak k tomu dohledáváte ceny? Předem děkuji za informaci. Co si mám představit pod pojmem kontrola korunou? :)
Při počátání účetního stavu zásob na prodejně zapisujte částky z přijatých dokladů za zboží vč. vaší marže / tj. za kolik to prodáváte / a od toho odčítejte to, co zaplatíte / co z utržených peněz vydáte - za zboží i za jiné / /. Při fyzické inventuře byste se měli shodnout /počítáte zboží v prodejních cenách /.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2006 14:37
Máte někdo zkušenosti s vedením účta trafiky? Vedete jí daň.evidenci nebo účetnictvím? Jak to řešíte se sklady? Jak s inventurou? Prosím o radu. Předem děkuji.
Když je klient OSVČ a má vyměřen inval.důchod,ale prý invalidu do přiznání neuplatňuje,není to divné? Musí platit sociální a zdravotní? Jak účtujete doklady do účta? Souhrně??