Re: silniční daň - oprava uvedených zálo
Domluvila bych se na fin.úřadě na tom, že si opravím údaje přímo na přiznání. I když to neuděláte, oni tu daň stejně vyměří podle toho, jaké mají údaje oni. A jestliže jsou zálohy zaplacené v pořádku, budou Vám započítané. Na dodatečné to určitě není.
Dodatečné x opravné
Tak já si myslím, že do 31.1. je to opravné a pak je to dodatečné?
Máte někdo ještě jiný názor nebo stejný??
Re: Dodatečné x opravné
právě jsem dostala výměr z fin.úřadu - spletla jsem se a míto 3000 Kč roční zálohy jsem napsala 3600 - tedy odvedla více...jen mi sdělovali,že výši byla za rok o 600 méně...opravila jsem si a paní z finančáku nechtěla žádné opravné ,dodatečné...jen jsem požádala o převod prostředků z přeplatku na zálohu na 1.IV.2006...a náklady roku 2005 jsem snížila o 600 a zaúčtovala zálohu 2006 v té výši 600...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 3. 2006 8:18
Zjištila jsem, že jsem v daň. přiznání k DS neuvedla jednu uhrazenou zálohu, tedy mi vyšel větší doplatek. Výše celkové daňové povinnosti se nemění, mohu podat dodatečné přiznání s tím, že uvedu všechny zaplacené zálohy a změněnou výši doplatku nebo lze dodatečné přiznání podat pouze mění-li se výše daně? Děkuji za odpovědi.