Re: Jak z toho ven, poradí někdo?
Neumím si představit, jak by to šlo udělat "neokatě". Jestliže běžně účtujete přes účet 131 a jednu fakturu pak zaúčtujete přímo na 132, nabízí se otázka proč. Nehledě na to, kde se ona faktura vzala, když to máte jen "kvůli ponížení DPH". Na té faktuře přeci musí být uveden obchodní partner, který byl povinen DPH odvést. Jak tuto situaci řeší on? Já osobně bych se poohlédla po jiném "majiteli" a jeho problémy s DPH bych nechala vyřešit někoho jiného:-)
Re: Jak z toho ven, poradí někdo?
a co přecenění skladu - zničené zboží k 31.12.2005?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 3. 2006 10:59
V účetnicví byla zaúčtována faktura ("fiktivní) kvůli ponížení DPH s tím, že se pak udělá opravné a vše se uvede spávně. Jedná se nákup zboží, které nemohlo být vzato na sklad (fyzicky není), účtováno tedy rovnou na 132. Je jasné, že účetně je hodnota skladu tey vyšší, než je ve skutečnosti. Nyní p. majitel nechce slyšet o správném řešení,a le mám vymyslet takové, aby to nebylo moc okaté. Poradí tey někdo, co nebude okaté, já tedy nevím jak se účtuje, tak aby se to někde neprojevilo. Dát rovnou do nákadů (nedaňově) Je mi jasné, že v případě kontroly se na to stejně přijde. Nyní bych ráda slyšela jen, zda někdo nevíte jak na to. Jsem považována za blbce, protže předchozí účetní zřejmě tyhle čachry zvládala bravůrně.