Chci se zeptat,když vyplňuji formuláře přiznání OSVČ z těchto stránek a musím tam dát minim.základ daně, tak tento formulář mi stejně od tohoto základu odečítá nezd.minimum + odpočty na ženu a děti. Je to dobře? Nebo co tam doplním těch 107300 Kč, tak už nemám nárok na těch - 38040 aj.? a toto je pro mě základ daně?
Re: Min.základ daně
***** naroky na odpocty samozrejme mate - tech 107300,- ja vas zaklad dane (misto skutecneho, ktery je mensi), pak normalne z nej uplatnite odpocty, jako byste pracoval se skutecnym zakladem dane
Re: Min.základ daně
Pokud vám v DE vyjde ZD menší než 107300, v přiznání uvedete 107300 a pak odečítáte nezdanitelné částky: na sebe, manželku, dary, životní poj....... Děti se uplatńují jako sleva na dani. Vypočítáte daň a odečtete děti.
doplneni
***** ted o kousek vyse psala pani JirinaH, ze v pripade minimalniho zakladu dane (a ztraty) nemate narok na danovy bonus.... kazdpadne odecitatel. polozky zustavaji
17. 3. 2006 9:38
Chci se zeptat,když vyplňuji formuláře přiznání OSVČ z těchto stránek a musím tam dát minim.základ daně, tak tento formulář mi stejně od tohoto základu odečítá nezd.minimum + odpočty na ženu a děti. Je to dobře? Nebo co tam doplním těch 107300 Kč, tak už nemám nárok na těch - 38040 aj.? a toto je pro mě základ daně?