Re: kolo v podnikani
Před FÚ bych až tak o vášni nehovořila, spiš bych to pojala jako, že až tak moc ráda na kole nejezdím, ale je to pro mne mnohem rychlejší, něž autem po ucpaných silnicích.
Je důležité si to umět zdůvodnit. Pokud si to dokážete zdůvodnit, tak je to daňově uznatelný náklad :-)
Docela by mě zajímalo, jak by v takovém případě FÚ koukal na karbonovýho fulla za 200 tis. Kč. Je mi jasné, že asi dost divně, jen si myslím, že když jim nevadí Ferarri jako služební auto, tak by jim nemělo vadit tohle, jako služební kolo, že?
Robert Haken
No, právě spíš by FÚ mohl být rád, že používá "jen" kolo i když třeba za 200.000,-Kč :-)
nedávno jsem koukala na kolo za 60 litrů, právník, prý pro pojížďky po praze. nějak jsem si ho nedovedla představit jak v obleku kličkuje mezi autama na horáku. praha se šla kouknout, kolo nikde:-), přitom nám řekl, že je tam v kanceláři. takže celé ven:-))) doporučuji přiznat i používání pro soukromé účely a je po problému.
Sláva, paní Radka tu dneska byla :-) Já myslela, že jste na nás zanevřela. K tomu kolu - já jsem přesvědčená, že určité výdaje by měl osvícený kontrolor z FÚ posuzovat shovívavěji, třeba zrovna to kolo. To by se mělo podporovat, sport, ekologie atd. Nebo nákup PC, ať už se používá i pro soukromé účely, v rámci vzdělanosti národa bych to tolerovala :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 10:51
jsem vasnivy cyklista,v praci pouzivam kolo [k rozvozu faktur,posty atp.]
muzu si porizeni dat do nakladu?
dekuji Jarda P.