Re: Že jsem to radši neodmítla
To je dobré :-))) To člověk neví, jestli to dělají schválně, nebo že by opravdu někdo mohl být tak... teď nevím vhodné slovo. Já bych to nědělala, k čemu potřebují DP za rok 2003? Opravovat podvojné takhle zpětně, bez potřebných údajů, to ani náhodou. Nakonec stejně není jisté, že měli povinnost ho tady podávat, trvalý pobyt mají sotva. J.F.
a proč vám ty papíry vlastně nosil, když za 2005 neměli příjmy? Abyste uvedla do pořádku rok 2003? Vysvětlete jim, že když podáte přiznání za rok 2003 tak je budou čekat nejen penále, ale možná i sankce za nepodané přiznání .... optejte se, co od toho vlastně čekají a jestli za těchto podmíne vlastně chtějí tento problém řešit nebo to raději nechat plavat s tím, že se na to nepřijde :)
To prohlášení asi odevzdali na FÚ?
Pokud Vám nepředají podklady z účetnictví za minulá období, tak bych jim řekla, že těžko něco můžete dělat.
Jano, podívejte se také na diskuzi níže: Neudělané přiznání za rok 2004. Kdo mi poradí - od p. Alenky ...... tam se řeší podobný problém, a někteří se setkali s tím, že tato dodatečně udělaná přiznání jsou zneužívána pro získání např. hypoték, leasingů atd.... ač účetní, která to zpracuje nenese odpovědnost (ani nemusí být uvedena na DP), proč napomáhat nekalým činnostem ostatních a sobě přidávat práci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 12:47
Mám podobný problém jako níže psala Peta.
Ukrajinec kterému dělám již 3 roky přiznání (a vždy bez problémů) mi donesl ještě doklady za své známé - dva bratry.
Rok 2005 žádný příjem. Ale rok 2003 podepsané prohlášení, že neměli příjmy, ale našli faktury asi za 30000,-. Takže musím podat dodatečné za 2003.
Jinak mi nedonesl nic. Žádné dřívější účetnictví nic z čeho by se dalo vycházet.
Teď nevím jak na to.Že jsem do toho lezla.