Re: Náležitosti daňového dokladu
No to já také vystavím fakturu, ale kolikrát nevím, kdo danou věc odebral. Nyní podle kontroly FÚ je tato faktura tedy špatně, není to daňový doklad. Mám tedy psát jen FAKTURA,ale přišlo, mi že právě sám pan kontrolór nevěděl, jak mám toto řešit. Problém je v tom, že prodávajícího nemohu ani naučit, aby mi dával doklady, kde prodal za více než 10 000 v momentě uskutečnění. Někdy se mi dostanou do ruky kldině až za 3 týdny. No ono se to díky kontrole nyní snad i zlepší.
>>>ptrosím můžete mi někdo popsat o náležitostech
>>>daňového dokladu?
§28/2,4
>>>Jak postupujete když od Vás někdo odebere zboží za
>>>více než 10 000 a není to podnikatel?
Stejně, jako kdyby to podnikatel byl.
>>
>>Náležitosti daňového dokladu najdete v zákoně o DPH.
>>Vystavím fakturu.
Ne, vystavíte daňový doklad.
>No to já také vystavím fakturu, ale kolikrát nevím,
>kdo danou věc odebral.
?????
>Nyní podle kontroly FÚ je tato
>faktura tedy špatně, není to daňový doklad. Mám tedy
>psát jen FAKTURA,ale přišlo, mi že právě sám pan
Je jedno, co tam napíšete. Charakter dokladu je určen jeho náležitostmi, nikolv názvem.
>kontrolór nevěděl, jak mám toto řešit. Problém je v tom, že
>prodávajícího nemohu ani naučit, aby mi dával doklady,
>kde prodal za více než 10 000 v momentě uskutečnění.
Jedna pokuta a on se to naučí...
>Někdy se mi dostanou do ruky kldině až za 3 týdny. No
>ono se to díky kontrole nyní snad i zlepší.
Nejprve mi kontrolór napdal doklad, kde nebyl právě odběratel, tak jsem po něm chtěla, ať mi tedy vysvětlí,jak mám potřebné údaje ze zákazníka vydolovat, když je nechce dát. Prý se mi tedy na to optá a příště tedy přišel s tím,ať tam nepíši FAKTURA - daňový doklad, ale jen faktrura.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 17:52
ptrosím můžete mi někdo popsat o náležitostech daňového dokladu?
Jak postupujete když od Vás někdo odebere zboží za více než 10 000 a není to podnikatel?