Dobrý večer. Mám prosbu. Chtěla bych se zeptat na toto: doma máme jedno dítě, pobírám od července rodičovský příspěvek.Pokud bychom měli druhé dítě do tří let věku prvního dítěte, jak je to potom s rodičovských příspěvkem? Je zde opět nárok na peněžitou pomoc v mateřství a potom rodičovský příspěvek, nebo běží rodičovský příspěvek bez přestání nadále? Dále bych se chtěla zeptat, myslím si že to tak je, v zaměstnání mi musí držet místo do tří let věku posledního dítěte, že ano? Díky moc za odpověď.
Re: Prosba o pomoc.
Pokud jste předtím byla zaměstnána=nemocensky pojištěna, budete pobírat peněžitou pomoc v mateřství i na 2 dítě a potom rodičovský příspěvek, ano musí.
18. 3. 2006 20:48
Dobrý večer. Mám prosbu. Chtěla bych se zeptat na toto: doma máme jedno dítě, pobírám od července rodičovský příspěvek.Pokud bychom měli druhé dítě do tří let věku prvního dítěte, jak je to potom s rodičovských příspěvkem? Je zde opět nárok na peněžitou pomoc v mateřství a potom rodičovský příspěvek, nebo běží rodičovský příspěvek bez přestání nadále?
Dále bych se chtěla zeptat, myslím si že to tak je, v zaměstnání mi musí držet místo do tří let věku posledního dítěte, že ano?
Díky moc za odpověď.