Vůbec tomu nerozumím

• (neregistrovaný)

18. 3. 2006 22:35

Dobrý večer,prosím pomozte: rok 2005,příjmy ze ZČ po odečtení SP a ZP 50434, sražená záloha na daň 3515, vyplacený bonus 500. Příjmy jako OSVČ : po odpočtu výdajů 27683 Kč. Jedno nezaopatř.dítě. V r.2005 dlouhodobá nemoc, proto ty nízké příjmy, MZD se na mě nevztahuje, protože v prosinci mi byl přiznán část.inv.důchod, ale odpočet na něj nemám, až od ledna 06.

Manžel, celý rok plný ID, jednorázový příjemn z DOPP 4000. Když to nasázím do daň.kalkulačky (SZM), vyhodí mi to přeplatek 9015, ale v přiznání mi vychází jen 3015. Vůbec si to nemůžu srovnat v hlavě, jak je to s tím bonusem? A jestli má vůbe smysl se do SZM pouštět.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2006 7:16

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: Vůbec tomu nerozumím
      Ano, výpočet daňové kalkulačky je stejný jako můj vypočet (bez daňové kalkulačky). Krom toho, že mne zarazilo to, že daňová kalkulačka je tak přesná, tak Vám každopádně doporučuji podat SZM.
      Nárok na bonus na dítě máte za celý rok - váš příjem je vyšší než 43.110,-Kč - což je podmínka pro uplatnění bonusu na dítě.

• 19. 3. 2006 9:32

HanaR (neregistrovaný)

taky Lenko, děkuji. Už jsem na to přišla, kde byl zakopaný pes : neměla jsem v šablonách DP označeno SZM, proto jsem se nemohla trefit do stejného výsledku. Červenám se :-) Opět se potvrdilo, že ráno moudřejší večera:-)

• 19. 3. 2006 9:55

taky Lenka (neregistrovaný)

:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).