Re: SZM a RD nebo MD
Ano, Pavlo je to tak. I s tím přeplatkem na dani. Opravdu se běžně letos stává, že FÚ vrací vlastně víc, než se na zálohách zaplatilo - je to díky bonusů na děti.
J., tak to souhlasím s Váma, taky bych se nedivila, kdyby to od příštího roku pěkně skrouhli - myslím že stát bude letos dost brečet až uvidí co vybral na daních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 23:42
Dobrý den, jen bych se chtěla ujisti, zda to mám správně. Já jsem byla loni na RD a potě na mateřské na druhé dítě. MD mi přesáhla 38040, takže na mě nemůže manžel uplatnít 21720 na manželku, ale moje příjmy jsou nulové, tak jak to mám napsáno na potvrzení z práce?
V přídě sestry, která byla celý rok na rodičáku to manžel uplatní může? těch 21720
Dále, pokud jsem podírala MD přes svého zaměstnavatele, můžu jen přidat česné prohlášení, že jsem neměla žádné zdaň příjmy, nebo musím mít potvrzení od zaměstnavatele? (týká se švagrové)
Je možné, že švára zaplatil daň ve výši 7500 dle potvrzení od zam. a všechny jeho slevy na děti včetně bonusů jsou větší, tak mu fin.úřad vrátí 10000, tedy o 2500 více, než jim vůbec zaplatil? Je to možné?
Moc děkuji za vaše odpovědi