Re: kolik si říci za zpracování daň.evid
Jsem také souk.účetní na malém městě a mimo jiné mám i dva plátce za 500,-/měs.Je to slušný průměr-v žádném případě to není moc.
No záleží na složitosti a počtu dokladů. Moje kadeřnice
má knihu tržeb, ze které účtuji tržby, 2 fa za měsíc za materiál a 1 fa za nájem, cca 5 paragonů měsíčně za drobné nákupy kde je občas i doklad za kartu do mobilu, složenky za zaplacené pojistné vše v hotovosti, nemá účet . Za to ji nemohu
účtovat 500 Kč/měsíčně. Celé to účetnictví, když na to sednu, mám za jeden den a 6000 by bylo dosti přehnané. Něco jiného je malý podnikatel, když má spoustu nákupů, má běžný účet, po př. je plátce DPH, to potom je jiná. Ale to kadeřnictví je opravdu nenáročné.
tak si zkuste spočítat,kolik hodin měsíčně tomu musíte věnovat - příprava,nalepení,seřazení,elektřina,topení,počítač nebo kanc.papír a srovnejte si,kolik si vydělá asi tak v průměru za jednu hodinu práce - možná vám prozradí...a od toho odvoďte cenu za vyši práci - v žádném případě bych neodvozovala u této živnosti ze skutečných vydaných dokladů....
ne jen to ještě počítejte ,že i vy musíte platit daně soc.zdr. a to jsou také docela velké částky já jsem účetnictví nějakou dobu pověsila na hřebík nechala jsem si asi 5 firmiček,ale na rovinu jsem jim řekla méně jak 1000kč/měs to dělat nebudu,když to spočítáte dojte ke stejnému závěru i vy chcete vydělat ne jen zaplatit odvody a režie.
tak to potom klobou dolů,mám známou ta bere jen za vyplnění DP a přehledů 3000kč bez účetnictví a neví kam dřív co má zajemců v toto období,
vemte si kolik vás dnes stojí návštěva u holiče.
každý ať si rozhodne o svém osudu sám.je to velice individuelní,dělám to už 12let a zadarmo to nikomu dělat nebudu,to si raděj dám nohy na stůl a uvařím si kafe.
no jsou tu i taci (takove), kteri si berou za zpracovani DP 500,- (vcetne zpracovani jednoduche DE) ;
ja jsem rekla kamaradce, ze ji zpracuju DP (vcetne DE - v rozsahu asi jako ta vase kadernice), vyplnim Prehledy a proste vsechno pripravim za 1000,- ..... obe jsme se shodli na tom, ze je to cena tak akorat.....
tak to potom klobou dolů,mám známou ta bere jen za vyplnění DP a přehledů 3000kč bez účetnictví a neví kam dřív co má zajemců v toto období,
vemte si kolik vás dnes stojí návštěva u holiče.
každý ať si rozhodne o svém osudu sám.je to velice individuelní,dělám to už 12let a zadarmo to nikomu dělat nebudu,to si raděj dám nohy na stůl a uvařím si kafe.
jednoduche DE)
>>;
>>ja jsem rekla kamaradce, ze ji zpracuju DP (vcetne DE
>>- v rozsahu asi jako ta vase kadernice), vyplnim
>>Prehledy a proste vsechno pripravim za 1000,- .....
>>obe
>>jsme se shodli na tom, ze je to cena tak akorat.....
>
>tak to potom klobou dolů,mám známou ta bere jen za
>vyplnění DP a přehledů 3000kč bez účetnictví a neví kam
>dřív co má zajemců v toto období,
>
>vemte si kolik vás dnes stojí návštěva u holiče.
>
>každý ať si rozhodne o svém osudu sám.je to velice
>individuelní,dělám to už 12let a zadarmo to nikomu dělat
>nebudu,to si raděj dám nohy na stůl a uvařím si kafe.
Onehdy tady také byla taková diskuse a psalo se v ní že za 1 zaměstnance a měsíc 150,- Kč a za řádek v deníku u neplátce 10,- Kč a u plátce 15,- Kč. Stejně to žádný podnikatel neuzná a ti větší co hodně vydělávají už vůbec ne!!!!
Já si beru jako orientaci řádky deníku - řádek 10,- u DE + přiznání dle složitosti, většinou za 500,-(holé, jednoduché přiznání), je fakt, že spoustě podnikatelů se zdá o čertech - co na tom je vyplnit pár papíru - tak těm doporučuji, ať si to tedy udělají sami. Jasně když je někdo bordelář a má v tom guláš, přihodím si sazbičku ještě práci na hodinu. U mezd za osobu 100,-, ale když pak moc střídají zaměstnance, také to opálím za práci s ELDP, potvrzení, přihlášky. Ale těch zmiňovaných 500,- u tak maličké kadeřnice se mi zdá dost. Sedněte k tomu a číhněte na hodiny, kolik času vám to dá a z toho vycházejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 3. 2006 12:08
Dobrý den,
obrátila se na mě jedna paní, která provozuje na živnostenský list kadeřnické služby, jestli bych ji zpracovávala účetní doklady + na konci roku udělat daňové přiznání - vede daňovou evidenci.
MOhl by mi prosím někdo poradit, kolik si tak za to měsíčně mám říci. Jsme v měnším městě a mám živnostenský list na vedení účetnictví, vedu podvojné účetnictví pro jednu firmu, ale nevím kolik si mám říct za vedení daňové evidence.
Myslíte, že 500,- měsíčně je hodně nebo málo??
Děkuji moc všem za odpověď.
Iva