Re: Silniční daň - kdo ji platí???
Tzn. že mám firmu přihlásit k dani silniční a jakým způsobem platit daň. Jednatel jezdí na služební cesty cca 1 týdně, stačí když zálohy zaplatím podle toho jak jezdil - jenom za určité dny? Zřejmě budou platit klasicky termíny - např. odjezdil-li 10 dnů v prvním kvartále zaplatím 3000/12/30*10=83 korun? Děkuji
Chyba lavky.....
tak mi to nedalo a preci jen jsem si Zakon o dani silnicni otevrela - on je kraticky... ;-)
4) V případě podle § 4 odst. 2 písm. a) činí sazba daně 25 Kč za každý den použití osobního automobilu nebo jeho přípojného vozidla, je-li to pro poplatníka (zaměstnavatele) výhodnější.
a §4 odst. 2a rika: Poplatníkem daně je rovněž
a) zaměstnavatel, pokud vyplácí cestovní náhrady svému zaměstnanci 4a) za použití osobního automobilu nebo jeho přípojného vozidla, pokud daňová povinnost nevznikla již provozovateli vozidla,
Takze pokud jednatel neni zamestnanec, tak asi nemuzete uplatnit tech 25 kc...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 3. 2006 17:38
Jednateli jsou propláceny cestovní náhrady za používání soukr. vozidla. Kdo je povinen platit silniční daň, Jednatel nebo s.r.o.?
§4, 2a) zák. o dani silniční: Poplatníkem daně je rovněž zaměstnavatel, pokud vyplácí cestovní náhrady svému zaměstnanci za použití osobního automobilu, pokud daňová povinnost nevznikla již provozovateli vozidla.
Děkuji všem za názor.