Re: ztráta v DE
tak v prvnim roce podnikani muze byt vyhodnejsi uplatnit ten zpusob, kde vycislite vetsi ztratu - tu si pak v nasledujicich rocich muzete odecitat od zakladu dane (za predpokladu, ze nebudete mit povinnost platit z minimalniho zakladu dane);
taky v prvnim roce podnikani mate jedinecnou prilezitost zacit uplatnovat vydaje % (pred predchoziho dodanovani), cimz vam sice nevznikne za prvni rok ztrata, ale budete mit podnikani z hlediska papirovani znacne zjednodusene.... proste musite vzit v uvahu, kolik vam asi tak rocne bude vychazet zaklad dane a dle toho se rozhodnout - zda se vam vyplati skutecne naklady nebo vydaje %..... a kdyby vam vas predpoklad nevysel, vzdy se da prejit na druhy zpusob uplatnovani vydaju
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 14:29
Prosím o radu. Do září minulého roku jsem byla zaměstnána a od října jsem se dala na podnikání, kde vykazuji ztrátu. Mám brát skutečné náklady nebo procentualni? A je u mě minimální základ daně?