Re: PAUŠÁLNÍ DAŇ ????????
Tome zkuste se podívat do §7a zákona o daních z příjmů je tak paušální daň řešena. Pokud vám byla stanovena paušální daň tak se na vás minimální základ nevztahuje. A podávat přiznání pokud jste nedosáhl jiných příjmů než jste uvedl v žádosti podávat nemusíte viz. §7a odst.5 citovaného zákona. Přehledy na SZ a ZP podat musíte a podle poučení se tam uvedou příjmy, kterých jste dosáhl a plánované výdaje tak jak byly uvedeny na FÚ a podle mého názoru pokud jste to měl jako hlavní činnost tak budete muset to minimum platit. Akorát jsem si myslela, že paušální daň se sjednává na příslušné zdaňovací období a ne zpětně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
24. 3. 2006 9:36
Moc prosím, nemám s tím zkušenost.
Zažádal jsem si o paušální daň. Mám rozhodnutí z FÚ, že mám do 31.05.2006 uhradit 1000Kč.
Podnikal jsem do června 2005, potom pracák.
Mé povinnosti vůči FÚ + SSZ + VZP ?
-podávám daňové přiznání, nebo je to rozhodnutí místo daň.přiznání a jen uhradím stanovenou paušální ?
- přehledy pro sociální a zdravotní, uvádím že jsem plátce paušální daně, ale do příjmů uvádím skutečné příjmy a výdaje snížené (kadeřník) 50% ? A z toho potom vypočítávám výši pojistného ?
A minimální daň se mě teda asi netýká že? Když už mi to finančák schválil. Uvedl jsem příjmy 80.000Kč a výdaje 40.000Kč, předpokládána výše daně 1.000Kč. A z FÚ mi právě přišlo, že jsem plátcem paušální daně a mám uhradit jen těch 1.000Kč.
Jsem z toho jelen, fakt tomu nerozumím. Prosím o radu.
Moc, moc, moc moc moc DĚKUJI .
Tom