Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
29. 3. 2006 0:31
Účtuji neziskovou organizaci - uměleckou základní školu, má příjmy z dotací, ze školného, úroky na účtech, nájemné atd.
Celou dobu jsem do daňového přiznání ke zdanění uváděla příjmy z nájemného a případně příjmy z reklam. Ostatní příjmy nejsou předmětem daně - dotace, úroky na účtech. Dnes mě paní z FÚ úplně rozhodila, neboť tvrdí, že příjmy ze školného, musím uvést ke zdanění a to dle §18, pokud jsou příjmy z hlavní činnosti rovny nebo vyšší než náklady na tuto činnost vynaložené. Auditor mi tvrdí, že dle §19 je to osvobozeno od daně. FÚ má jiný názor, že to žádný členský příspěvek není, ale já i auditor jsme jiného názoru. V zakladatelské listině máme uvedeno, že uchazeči vyplní přihlášku a zaplatí školné dle školského řádu. Má prosím někdo z Vás s tímhle nějakou zkušenost? Děkuji za odpovědi.