Statistika

• (neregistrovaný)

3. 4. 2006 22:59

Dobrý večer, dělám nějakou statistiku a jsem z toho celá zmatená. Může mi, prosím, někdo poradit?
    - započítávají se do evidenčního počtu zaměstnanců i společníci s. r. o. bez pracovní smlouvy?
    - mezi společníky jsou i starobní důchodci, kteří si přivydělávají. Mám to uvést jako vedlejší činnost?
    -jaký je rozdíl mezi průměrným přepočteným počtem zaměstnanců a prům. počtem zaměstnanců.
    -spolupracující členové domácnosti, pro které je činnost ve firmě hl. zaměstnáním - to jsou manželky společníků pracující ve firmě (i když jsou t.č. na MD????) Fakt nevím....

To si z nás vážně úředníci dělají srandu?

Dělám to poprvé, tak budu vděčná za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2006 0:49

Emil (neregistrovaný)

Re: Statistika
      -Společník není zaměstnanec, dělá pro společnost na základě mandátní nebo obdobné smlouvy dle obch.zákoníku (ale mzda se mu vyplácí dle § 6).. Pouze v případě, že má také prac.smlouvu dle zákoníku práce je zaměstnanec
      -vedlejšíí činnost je při souběhu podnikání a zaměstnání, tak ne -průměrný počet zamětnanců se nejlépe počítá, když se sečtou počty zaměstnanců ke konci každého měsíce a pak se podělí 12
      -přepočtený počet zaměstnanců - jde o přepočítání zaměstnanců se zkrácenou pracovní dobou na plnou prac. dobu. Dva zaměstnanci s pracovní dobou 4 hodiny denně je jeden zaměstnanec přepočtený.
      -Mateřská dovolená - to jsou pracovníci v kmenovém stavu a do evidenčního stavu se nezapočítávají.

• 4. 4. 2006 7:54

Líba (neregistrovaný)

>>Dobrý večer, dělám nějakou statistiku a jsem z toho
      >>celá zmatená. Může mi, prosím, někdo poradit?
      >>- započítávají se do evidenčního počtu zaměstnanců i
      >>společníci s. r. o. bez pracovní smlouvy?
      >>- mezi společníky jsou i starobní důchodci, kteří si
      >>přivydělávají. Mám to uvést jako vedlejší činnost?
      >>-jaký je rozdíl mezi průměrným přepočteným počtem
      >>zaměstnanců a prům. počtem zaměstnanců.
      >>-spolupracující členové domácnosti, pro které je
      >>činnost ve firmě hl. zaměstnáním - to jsou manželky
      >>společníků pracující ve firmě (i když jsou t.č. na
      >>MD????)
      >>Fakt nevím....
      >
      >-Společník není zaměstnanec, dělá pro společnost na
      >základě mandátní nebo obdobné smlouvy dle obch.zákoníku
      >(ale mzda se mu vyplácí dle § 6).. Pouze v případě,
      >že má také prac.smlouvu dle zákoníku práce je
      >zaměstnanec
      >-vedlejšíí činnost je při souběhu podnikání a
      >zaměstnání, tak ne -průměrný počet
      >zamětnanců se nejlépe počítá, když se sečtou počty
      >zaměstnanců ke konci každého měsíce a pak se podělí 12
      >-přepočtený počet zaměstnanců - jde o přepočítání
      >zaměstnanců se zkrácenou pracovní dobou na plnou prac.
      >dobu. Dva zaměstnanci s pracovní dobou 4 hodiny denně je
      >jeden zaměstnanec přepočtený.
      >-Mateřská dovolená - to jsou pracovníci v kmenovém
      >stavu a do evidenčního stavu se nezapočítávají.
      >Dělám účetnictví pro manželovu firmu a pro firmu synovu. Manžel od letoška musel povinně přejít na PÚ, pro syna vedu DE. Na manželovu firmu mi též chodí již asi 3 roky tento statistický výkaz P 4-01 a také při jeho vyplňování šílím, co si tam vymýšlejí. Např.počet odpracovaných hodin majitelem firmy a spolupracujícími osobami. Zajímalo by mě podle jakého zákona je dáno, které firmy musí tento výkaz vyplňovat a které ne, protože na firmu syna mi tento výkaz nechodí. Zda je to podle velikosti firmy nebo podle obratu nebo podle uvážení statistického úřadu, koho si vyberou?
      >

• 4. 4. 2006 10:34

MD (neregistrovaný)

Zda je to podle
      >velikosti firmy nebo podle obratu nebo podle uvážení
      >statistického úřadu, koho si vyberou?
      >>

Je to na nich, koho si vyberou, a asi z toho není úniku. Na dopis nám neodpověděli - žádali jsme, abychom nemuseli vyplňovat výkaz o spotřebě paliv a energií. Tak každý rok opisujeme stejnou hodnotu (0,6 tuny nafty/rok, nic jiného). Ozvou se, když se jim něco nezdá. Naposledy jim vadilo, že nám v jiném výkaze vychází moc velká mzda, že to není možné, tak jsem jim řekla, že naší společnosti to ale nevadí, ať se s tím smíří. Už se neozvali. Fakt je, že nás vyplňování stat. výkazů dost zatěžuje. Vyplňujeme elektronicky, tam to upozorní, která hodnota je divná, tak ji upravíme vždy tak, aby to nějak vyšlo. Hlavně musí být přesný součet nepřesných čísel o:).

• 4. 4. 2006 10:50

Elén (neregistrovaný)

Tohle je pro mě i všechny poučení, že pokud by mi neposlali žádost o vedení statistik doporučeně, tak bych jí hodila do koše a dělala mrtvého brouka.

• 4. 4. 2006 13:58

A (neregistrovaný)

Množství různých výkazů pro statistiku mě již dlouho rozčiluje. Nemohu pochopit, proč stejný (nebo téměř stejný) údaj musím vykazovat měsíčně i čtvrtletně. Ze zoufalství jsem si začala vést statistiku vyplňovaných statistických výkazů. Jenom čekám, která strana si dá do volebního programu snížení náročnosti poskytovaných statistických údajů - pak mám okamžitě jasno, koho volit. Jinak moje zkušenost s vhozením obyčejné zásilky od stat.úřadu do koše je taková, že zavolali, proč jsem neposlala výkaz a když jsem tvrdila, že žádný takový nepřišel, ochotně poslali znovu a trvali na jeho vyplnění. Od té doby nevzdoruji, jen nadávám.

• 4. 4. 2006 16:21

Liba (neregistrovaný)

Jo, svyhozením výkazů do koše mám podobné zkušenosti.Ozvali se znovu a vyhrožovali pokutami, takže taky jen nadávám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).