Re: Poradte jak nebýt za debila
Těžko radit, když člověk ví jenom o vašich pohledávkách. A co závazky? Ty si přece proti tomu odečtete. Ale jsem přesvědčena, že vám v tomto nikdo nepomůže, jediné na co musíte spoléhat je výhled na snížení sazeb daně z příjmu. Ale určitě můžete zkusit jednání na FÚ. Souhlasím. Alena
Re: Poradte jak nebýt za debila
Též se obávám, že s tímto vám nikdo nepomůže. Při přechodu musíte postupovat podle zákonů, tj. dodanit pohledávky a zásoby, naopak dát do nákladů neuhrazené závazky. K některým pohledávkám je možno vytvořit daňově účinné "odpisy". Ale pořád toho zbyde hodně, co budete muset dodanit. Velká úleva je už to, že to nemusíte dodaňovat během jednoho roku. Pak platilo během pěti let rovnoměrně, nyní platí dokonce během devíti let a nemusí to být rovnoměrně. Myslím, že i to je dost velká výhoda, obávám se, že další výhody vám nikdo nepovolí. Kdybyste účtovali podvojně od začátku, měli byste to zdaněné už dávno. Za debila nebudete - vy za ty zákony přece nemůžete. Snad váš šéf chápe, že ty zákony nevymýšlíte vy :-)) Pokud byste na něco přišel nebo pokud by vám něco povolili, dejte prosím vědět - sama řeším přechod na podvojko u jedné velké firmy, a dopad ke zdanění je tam ještě výrazně vyšší než u vás :-((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2006 8:34
Z jednoduchého uce jsme tento rok přešli na podvojné, musíme dodanit nějakých 40 melounů na pohledávkách během 9 let. Můj šéf je krajně nespokojen a chce to řešit na finančáku, at nám to odpustí, nebo tak něco. Podle mě je to ale blbost, jsme dobře fungující firma, nemají nám to proč odpouštět. Ale abych neseděla na FU jako pecka a neodnesla si to pak od šéfa, že jsem nic nenavrhla, nevíte někdo, jaké jsou legální možnosti snížit daňové zatížení u převodového můstku? Třeba by nám povolili dodanovat více let atd. Prosím poradte!!!