Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,pri jednani bylo predlozeno danove priznani byvaleho manzela, ktere ale je z roku 2001(za rok 2000) v te dobe jsme se rozvedli. bylo mi ale receno, ze vsechny dokumenty v ucetnictvi se maji uchovavat 5 let, jelikoz tato doba uz pominula, tak neni k dispozici zadne ucetnictvo z teto doby. jak se pak postupuje pri majetkovem vyporadani?z castky, ktera je tam zapsana ako cena zasob, ktere byli ke konci zdanovaciho obdobi, mam narok na polovinu a ako se to dokazuje, kdyz uz nejsou k tomu datu zadne papiry? Dekuji
Re: SJM
Pokud je to uvedeno v DP, pak není co řešit. DP si manžel podepsal a tím potvrdil správnost uvedených údajů. V DP jsou uvedeny údaje z jednoduchého účetnictví a z povinně vedené evidence.
4. 4. 2006 11:50
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat,pri jednani bylo predlozeno danove priznani byvaleho manzela, ktere ale je z roku 2001(za rok 2000) v te dobe jsme se rozvedli. bylo mi ale receno, ze vsechny dokumenty v ucetnictvi se maji uchovavat 5 let, jelikoz tato doba uz pominula, tak neni k dispozici zadne ucetnictvo z teto doby. jak se pak postupuje pri majetkovem vyporadani?z castky, ktera je tam zapsana ako cena zasob, ktere byli ke konci zdanovaciho obdobi, mam narok na polovinu a ako se to dokazuje, kdyz uz nejsou k tomu datu zadne papiry?
Dekuji