Re: Alimenty nebo exekuce?
Ne, na dítě platím alimenty na základě soudního rozhodnutí od rozvodu pravidelně už 7 let. Nyní mě ale sebral exekutor všechny peníze (exekuce z nezaplacené půčky rozhodnutá soudem loni) a na alimenty mít nebudu. Tak mohu být trestán za trestný čin neplacení výživného díky supovi - exekutorovi.
Dřívější rozhodnutí soudu má přednost, pokud se sejde víc exekucí zaráz. Navíc výživné má přednost vždy. Někdy je řešením výživné hradit v rámci exekuce. Na to jste dal ale málo informací. Ten váš dluh je splacen teď celý? Jakouformou vám exekutor peníze zabavil (z účtu nebo ze mzdy)? Exekutor za vás koná práci, kterou jste se vy neobtěžoval (splacení dluhu), tak se nedivte. Ale lidi si vždy musí najít viníka.
Díky. Jako výkonný sportovec - OSVČ žiji především z cen na sportovních turnajích. Exekutor před převzetím ceny předal pořadateli "Informaci pro povinné" a "Exekuční příkaz". Pohrozil, že mi pořadatel nesmí vydat výhru (peníze na alimenty) a s nikým se nebavil. Pořadatel se zalekl a peníze (cenu) mi nepředal. Tak nemám na alimenty a ani záruku, že v tomto měsíci ještě něco vyhraji. Přitom zabavil jen nepodstatnou část z dluhu. Vůbec ho nezajímalo, že soudní rozhodnutí na alimenty bylo dávno (několik let) před "jeho" exekucí, stejně jako druhá exekuce na 6 000 Kč. A to nemluvím ani o dalších několika drobných půjčkách u přátel, se kterými mám dohodu o splácení. Jinak "pan" exekutor nedělá nic za mne, ale mastí si svoji kapsu. Když není z čeho, těžko se splácí - to není neochota, dluhy jsem uznal a chci je splatit.
Jak mohu dodržet zákon o zvýhodňování věřitelů, když jeden sup sežere všechno a na ostatní nezbyde? A co dítě, to musí počkat, až se sup nažere?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 4. 2006 12:07
Na základě rozhodnutí soudu platím alimenty (dosud řádně a pravidelně). Nyní mne hnusnej exekutor zabavil peníze, které jsem měl připravené k poslání exmanželce. Nemám jistotu, že nějakou práci seženu a budu mít z čeho alimenty zaplatit. Jsem nezaměstnaný a podporu neberu (ostatně i tu by mi byl jistě sebral taky). Jak to je? Já myslel, že dřívější rozhodnutí soudu (o alimentech) má přednost, nebo je to v našem bezprávním státě jinak a dítě musí počkat, až si bezohlednej nenažranej exekutor namastí kapsu?