Re: výpověd - prosím poraďte!!!
Je to snůška blbostí.Pokud se pobočka ruší,výpověď daná zaměstnavatelem je upravena §46-i když Vám dal podepsat dohodu,máte nárok na odstupné.
K odpovědi výše: dohoda je § 43 musí být uvedeny důvody jen pokud to požaduje zaměstnanec,jinak pp končí dnem uvedeným v dohodě,stačí jen oboustranné podpisy.
nepodepisovat, když tak se obraťe na úřad práce, právní oddělení, pokud je dohoda, nemusí být uváděn důvod,odstupné si můžete domluvit i v dohodě, ale dejte si pozor na ujištění typu : podepište, uděláme dodatek o odstupném. Když se dohodnete na odstupném v dohodě,můžete podepsat, záleží na slušnosti zaměstnavatele.
Pokud to zaměstnanec požaduje, musí být uvedeny důvody rozvázání pracovního poměru i v dohodě. Proto bych po zaměstnavateli požadovala doplnění těchto důvodů. Jelikož důvodem je §46 (organizační důvody), máte rozhodně nárok na odstupné. Pokud podepisujete dohodu, která je možná (dohodnout se lze na čemkoli), trvejte na tom, aby v ní byla zmínka o odstupném, které Vám náleží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 4. 2006 12:18
Dobrý den, potřebovala bych radu. Naše pobočka se uzavírá a zaměstnavatel mi přinesl výpověď dohodou s výpovědní lhůtou dva měsíce. V kolonce duvod - není nic. Tuto smlouvu mu nechci podepsat jelikož si myslím, že mám nárok na odstupné. Smlouvu mám na dobu neurčitou. Co mám dělat??