Re: pro Lidku , jaký program ?
Plně souhlasím, léta jsem dělala v DOSovských programech a na POHODU přešla až v roce 2004, jsem moc spokojena. Mám od nich i TAX na daňová přiznání, opět vynikající. I já jako uživatel neznalý Woken neb vyrostlý na DOSu jsem se postupně naučila skoro sama s programy pracovat...super.
Re: pro Lidku , jaký program ?
Ovšem stojí za podotknutí, že jsem zde nikdy neviděla dotaz na to "jak co zaúčtovat v ÚČTU", kdežto na dotazy "jak co zaúčtovat v POHODĚ" zde narazíte dost často - jak je to možné?????
A jaké www stránky má POHODA?????
Jukněte na www stránky ÚČTA = dovolím si říci, že jsou bezkonkurenční. Jejich uživatelé jim stojí za to, aby je informovali.
Ale jinak je to na rozhodnutí člověka, že?!
Obrana Účta :-)
K původnímu příspěvku p.Vaška:
* Vývoj Účta neskončil, ale stále pokračuje dál!!! stále jsou nové verze a vylepšení. DOS prostředí mi nevadí, je to věc zvyku, hlavně když to chodí všude a je to stabilní - což je neocenitelná vlastnost. Za 13 let, co účtuju v Účtu hodně firem a denně, jsem NIKDY nepřišla o data! Ani se mi data nikdy nepomíchala apod.
* Pokud jde o barvy prostředí, lze si nastavit program k obrazu svému, jako ostatně cokoliv v tom programu.
* S účtem můžete pracovat beze změny tak, jak bylo dodáno - nebo si tam postupně můžete nadefinovat a změnit téměř cokoliv, což je naprosto skvělé.
* Účto má skvělou nápovědu přímo v programu, výbornou hot-line (zadarmo), dobře srozumitelný psaný manuál.
* Otevřít více oken v Účtu? Myslíte jako dvě obrazovky? To jsem nikdy nepotřebovala a to účtuju denně. Stačí mi, že na obrazovce stále vidím dvě okna, takže pro případné kopírování atd. to bohatě stačí.
* Vyhledávání v Účtu je též velmi propracované - zase je to věc zvyku, každý program je nadefinován jinak. V Účtu je možno nadefinovat i hodně složité podmínky a ty si uložit pro další potřebu v budoucnosti.
* Kopírování v Účtu? Zadávání stejnorodých dokladů? Hračka! Nastavím tzv. duplikace na údajích, které potřebuju, a jedu jak motorová myš. Kopíruje se mi vše, co zůstává stejné, zadávám jen odlišnosti.
* Kromě toho jsou tam moduly jako "denní evidence tržeb", kterou ovšem můžete využít na zadávání jakýchkoliv stejnorodých dokladů - doplňujete jen částky, vše ostatní dělá program za vás.
* Tiskové sestavy v Účtu? Nadefinujete si, co chcete, jsou tam na to možnosti, využíváme jich bohatě. Každý klient potřebuje něco jiného, definujeme si je sami podle někdy i dost specifických požadavků klientů, ukládáme si je pro budoucí použití atd.
* Účto lze ovládat i myší, ale myš není nutná - což mi vyhovuje, protože obě moje ruce jsou plně zaměstnané na klávesnici (píšu všema deseti).. a nemám třetí ruku pro myš :-)
Zkuste demoverze obou programů....
PS: Závěr je na Vás, paní Lidko. Doporučuju stáhnout s demoverze a pořádně si s nimi "pohrát" Každý člověk je jiný, každý má jiné uvažování... a co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Myslím ale, že budete spokojená, ať se rozhodnete jakkoliv. Pohoda i Účto mají velké množství spokojených uživatelů, což o jejich kvalitách vypovídá víc než co jiného :-)
Re: Zkuste demoverze obou programů....
Stáhla jsem si obě demoverze a zkoušela si je projít. Vzhledem k tomu, že jsem absolvovala kurz na účto, tak se v něm lépe orientuji. Chystám se zatím účtovat pouze jednu firmu, mimochodem začínající a malou, takže asi dám přednost účtu. Je levnější a zatím jsem s ním neměla žádný problém. Pohoda je asi přehlednější, ale musela bych věnovat asi ještě spoustu času, než bych se v ní zorientovala. Každopádně děkuji za radu. Určitě něco nebudu vědět při účtování, protože jsem začátečník, takže tu určitě na nějaké mé dotazy časem narazíte. Zatím děkuji.
Re: Obrana Účta :-)
Paní Evo,
Účto zcela jistě nepotřebuje obranu, ale s radostí doplním.
U každého dokladu je možnost několika poznámek, jak v Pozn.
tak v Druhu i Výkonu a to jak pro pořeby třídění a vyhledávání
tak rozdělení "profesí s 40,50 i 60% uplatnění výdajů" pro DP.
Musím se ale přiznat, že převádění materiálů ze skadů do výroby prostřednictvím montážních listů a zpět přes číselník pohybů
do skladů výrobků a zboží dosud neumím.
Evo M., nejste vy Mefisto :-)? Ještě mě nalákáte a to jsem se zařekla, že dožiju s tím, co mám :-) Napsala jste to pěkně, to jsou zrovna věci, které mě zrovna zajímají. Měla bych ještě jeden dotaz - když zaeviduju faktury přijaté, různorodé - zboží, služby, materiál - a pak je uhrazuju z účtu, musím teprve při té úhradě zařadit do příslušné kolonky zboží, služby, materiál? Jestli jsem to napsala srozumitelně - jde mi o to, že se potom musím znovu na tu fakturu podívat, což zdržuje. Nebo to napsat někam do poznámek, což zdržuje také. Ale to bych asi chtěla moc, že? J.F.
Jano F., byla jsem mimo, tak se ozývám až teď. Taky Lenka má pravdu, samozřejmě že stačí vše zadat jen jednou při pořizování pohledávky/závazku. Při úhradě doplníte jen výpis či pokl.doklad a datum (a ještě když je to hromadný výpis či hromadná úhrada, tak jsou tam aparátky na zrychlení). Váš dotaz mě dost překvapil. Mě vůbec nenapadlo, že by to snad mohlo fungovat jinak - Váš popis fungování některých programů se mi teda zdá dost odrazující. To by mě nenapadlo - zkoumat správnost zaúčtování/zaevidování faktury znovu při úhradě ;-)
Děkuji za odpověď, Evo M., já už jsem v minulosti tenhle svůj dotaz tu a tam naznačila a protože nikdo nereagoval, tak jsem myslela, že tohle zadání rovnou při zaevidování faktury ani v Účtu nejde. Jelikož mám u některých firem výpisy z účtu skoro jako telefonní seznam, tak je to hodně důležitá funkce. No, letos mám už koupený ještě jiný program, co se dá dělat, když to člověk dělá všechno narychlo a není čas si to pořádně vyzkoušet, ach jo. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 4. 2006 18:46
Pracoval jsem v účtu několik let . Je to program pod DOS , zabírá méně paměti , chodí i na levných počítačich. Nedá se říci , žs by nebyl propracovaný a špatný. Horší je to , že už skončily s vývojem a by byl dělán po WINDOWS. Nedají se oteřít dvě a nebo více oken . Musíte postupně . V Pohodě pracuji v poslední době a nedám na ní dopustit! Důvod ? ke všm záznamům jsou možné dělat poznámky. Lechce se kopírují záznamy , jsou tam , tvz. šablony . Pokladní doklady lze dělat položkově , např, naftu . Mužete si vybrat sloupce ,které potřebujete , třemi stisky klavesy je uhrazená faktura z banky , či pokladny. Jen je rozdíl v ovládání UČTA a Pohody . Je v Pohodě perfekní vyhledávání !!!! Na kterém sloupci stojite tam vyhladává a to i uprostřed slova . Pokud by jste měla zájem , mohu vás trošku naučit jak rychle se nechá učtovat . Je možno dokoupit tvz. návrhář sestav ,kde (proti účtu ) jsi uděláte tiskovou sestavu takovou jakou chcete. a můžete mít např i 10 tiskových sestav na faktury . Už bych se nevracel k UČTU. Vašek. Hodně štěstí v rozhodování!!