Re: Zaměstnanec a roční zúčtování
ucetni se plete - aby udelala RZD tak vubec nepotrebuje vedet prijem z UP, protoze ten se nezdanuje - potrebuje z UP jen potvrzeni o dobe evidovani zam-ce na UP
Neni mi jasne, jak chcete pomoci, neb nevim, jakou funci ve firme zastavate :-))))
Zaměstnanec nemusí vůbec dokladat jakékoliv potrvrzení z ÚP. V případě provádění RZD podepíše na Prohlášení, že byl na ÚP a pokud si podává DP, pak si to FÚ s ÚP dohledá.
Přeplatek 100,- Kč u tříměsíčního vedení na ÚP při započtení celé nezdanitelné částky 38.040 (příp. i dalších) je trošku málo. Máte výpočet správně? Ta doba na ÚP by se měla na přeplatku zobrazit "trošku víc" - jako že by se mu mělo víc vrátit.
>>>>>>Zaměstnanec u naší firmy pracuje od 4/2005, předtím
>>>>>>by
>>>>>>vedený na Úřadu práce. Účetní mu neudělala roční
>>>>>>zúčtování daně s tím ,že nedoložil příjem z ÚP a že
>>>>>>je
>>>>>>to
>>>>>>složité.
>>>>>>Jak mu můžu pomoci.
>>>>>*****
>>>>>ucetni se plete - aby udelala RZD tak vubec
>>>>>nepotrebuje vedet prijem z UP, protoze ten se
>>>>>nezdanuje -
>>>>>potrebuje z UP jen potvrzeni o dobe evidovani zam-ce
>>>>>na UP
>>>>>
>>>>>Neni mi jasne, jak chcete pomoci, neb nevim, jakou
>>>>>funci ve firme zastavate :-))))
>>>>
>>>>účetní mu asi již neudělá - tak ať si podá sám -
>>>>vyžádá si od účetní potvrzení na období od 4-12/05,
>>>>přiloží
>>>>vč.potvrzení úřadu práce a podá na fin.úřad a požádá
>>>>o
>>>>vrácení přeplatku,který mu určitě vyjde..
Dotyčný zaměstnanec má manželku na MD , takže se jim hodí každá koruna. Je to přesně jak jsem si myslela - příjem z ÚP se nedaní , proto nemá vliv a 38.040,- se nekrátí. Chtěla jsem mu poradit co může udělat sám. Máme takovou postarší paní, která dělá mzdy a už se jí asi nechce nic zjišťovat(internet zásadně nepoužívá-taky k čemu -všechno už ví). A já jsem jenom asistentka a nesmím do ničeho mluvit.
>>>
>>>A není povinné podávat dan.priznaní,kdyz vyjde
>>>preplatek,ze ano? jde totiz jen o 100,-
>>Přeplatek 100,- Kč u tříměsíčního vedení na ÚP při
>>započtení celé nezdanitelné částky 38.040 (příp. i
>>dalších) je trošku málo. Máte výpočet správně? Ta doba
>>na ÚP
>>by se měla na přeplatku zobrazit "trošku víc" - jako
>>že by se mu mělo víc vrátit.
>****
>taky si myslim, ze by mu melo vyjit vic (jen pro
>jistotu - 38040,- se mu nekrati)
to je skoda, ze do toho nemuzete mluvit - mohla byste te pani ucetni poradit, jak to vyplnit ;))))
Myslite, ze se neda vase pani ucetni presvedcit? Jeste by to stihla vyplatit v breznove vyplate...
Jinak si muze zamestnanec dat na FU radne DP, ale nevim, je se na nej budou tvarit, ze podava po terminu .... mozna by neskodilo pripojit vysvetlujici dopis.....
Kdo měl nízké příjmy(malé nebo žádné daně)nemusí mu vyjít nic moc na vrácení, neboli neznamená,že je-li nevyužitá celá nezdanitelná částka za rok nelze vrátit víc než měla daně. V tomto případě je využitelná při SZM , jak zde správně radí.
Podává-li dodatečně, pokud není povinna podat přiznání, nebude se divit nikdo celé 3 roky.
Vaše účetní při dobré vůli mu to snad může ještě udělat, zítra je přece teprve 6. V PC je to raz dva, pokud máte dobrý program.
Snad ještě nepočítá mzdy ručně? Jinak jako rada nahoře - podá
si to sám, ale asi to nebude moc umět, tak ať mu s tím účetní
pomůže, pokud to umí, tiskopisy jsou na internetu, které to spočítají téměř samy, po doplnění správných údajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2006 8:49
Zaměstnanec u naší firmy pracuje od 4/2005, předtím by vedený na Úřadu práce. Účetní mu neudělala roční zúčtování daně s tím ,že nedoložil příjem z ÚP a že je to složité.
Jak mu můžu pomoci.