Faktura ze zahraničí

• (neregistrovaný)

5. 4. 2006 16:56

Dobrý den,
    obdrželi jsme fakturu z Německa za lektorskou činnost - službu, která byla poskytnuta v České republice. Faktura je s německým DPH 7%. Domnívám se, že je to špatně. Můžete mi mou doměnku potvrdit (případně vyvrátit), uveďte prosím příslušné § zákona o DPH, abych se do budoucna lépe orientovala. V případě, že je faktura špatně máme ji dodavateli vrátit nebo jak máme postupovat? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2006 17:18

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Faktura ze zahraničí
      Místo plnění u služby vzdělávací je tam, kde je uskutečněna, tedy v ČR. Hledat musíte v § 10 a když tam služba není, tak 9. Německý dodavatel by se měl registrovat a odvést DPH v tuzemsku.

• 6. 4. 2006 10:22

Palma (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Trochu jsem si to pročetla a napadlo mě jestli se náhodou nejdená o reverse charge. Nemá nám náhodou přijít fakruta bez DPH a my to dodaníme. Jsem v tomhle začátečník, mohla byste mě to vysvětlit krok za krokem, co mám udělat?
      Děkuji

• 6. 4. 2006 15:13

Vlaďka (neregistrovaný)

Reverse-charge služby jsou jen v §10/6- jestli se do něj vejdete, tak pohoda- němec vystaví bez daně, s pozn.že daň odvádíte vy, vy přidáte DPH 19 % a odvedete,současně máte nárok na odpočet, pokud máte dańový doklad.V § 10 je třeba přečíst podrobně všechny odstavce, jsou tam i jiné případy, kdy daníte vy.

• 6. 4. 2006 17:01

Palma (neregistrovaný)

Děkuji, už tomu rozumím čím dál víc. Tu poznámku, že máme daň odvést my tam musí napsat, co se děje, pokud nenapíše nebo v jaké formě má ta faktura vypadat, jak poznám, že se jedná o doklad reverse charge?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).