Re: Mohu podepsat smlouvu jestlize...
Píšeš, že je vše napsáno na rodiče (to je logické). Takže obchodovat, prodávat, nakupovat, mohou Tvoji rodiče, ne Ty.
Já Ti rozumím, ale píšeš, že všechno je psáno na Tvé rodiče, chápu to tak, že podnikáš něco ohledně těch internetových stránek, ale oficiálně jako podnikají oni, nebo ne? Takže oni jsou majiteli, oni jsou ti, kteří mohou rozhodovat o tom, co se prodá, oni jsou ti, kteří mohou s někým uzavírat smlouvy.
A jestli se tento prodej netýká toho podnikání, tak přesto musíš mít svého zákonného zástupce, který to podepíše, protože nejsi plnoletý. Prostě bez rodiče nemůžeš nic prodat, přesněji řečeno, nemůžeš uskutečnit prodej, který potřebuje uzavřít smlouvu.
Jinak Ti držím pěsti, pokračuj.
Pravdu mají ti, co říkají, že smlouvu může podepsat ten, kdo je oprávněn s předmětem smlouvy nakládat - je-li Tvé podnikání
"napsané na rodiče" a týká-li se tohoto podnikání i předmět smlouvy, pak ji musí podepsat oni. Jinak ale není pravda, že bys nemohl nic podepisovat - můžeš činit úkony úměrné svému věku a rozumévé vyspělosti - třeba kolo si koupit můžeš, auto ale ne.
Kolikrat tady jeste mam vysvetlovat ze to co chci prodat neni predmetem podnikani, je to v mem osobním vlastnictví a jediné co chci je to prodat (kdyz je to moje, proc bych to prodat nemohl, nesouvisí to vůbec s mým podnikáním napsaným na rodiče) tak mohu tuto smlouvu podepsat ci nikoliv
Ale řeč je o prodeji, ne o koupi. Myslíte, že když se neplnoletý rozhodne prodat třeba to kolo a rodiče s tím nebudou souhlasit, že může. Myslím, že takový prodej by mohli zpochybnit kdyby s ním nesouhlasili, nebo ne? A o tom jsem mluvila - i pokud by chtěl prodat něco, co se netýká podnikání, měli by smlouvu podepsat rodiče.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2006 16:57
Je mi 15 let, mozna si ted rikate, proc sem tedy pisu, ale o podnikani vim skoro vsechno a sam aktivne podnikam, i kdyz musi byt vse napsany na moje rodice, ovsem ted se tu vyskytl jeden problem, chtel bych prodat jednu internetovou stránku, kupce za ni nabízí 13 000 kč, kdo by tohle nebral, ovsem mel bych podepsat smlouvu a nechat ji overit notarem, je toto i v mem veku mozne? dekuji predem za odpovedi