Prosím o radu, v uplynulém roce jsme dosáhli ztráty,na jeji uhradu bychom chtěli využít rezervní fond, o jehož využítí mužou rozhodnout jednatele. Ale zajímá mne, zda rezervní fond můžu zúčtovat až ted, když mám výsledek hospodaření na 431 a valna hromada ještě nerozdhodla co se zbytkem ztráty. Tedy myslím po schválení účetní závěrky valnou hromadou. Nebo jsem to měl udělat ještě v rámci závěrkových operaci? Dale mne zajímá, když je ztráta vyšší než ten rezervní fond. Můžu tu ztrátu zúčtovat na základě rozhodnutí valné hromady, na základní kapitál. Tj. snížím jim základní kapitál, který oni budou muset dále uhradit. Nebo nevíte co by se dalo ještě dělat? Děkuji
6. 4. 2006 7:40
Prosím o radu, v uplynulém roce jsme dosáhli ztráty,na jeji uhradu bychom chtěli využít rezervní fond, o jehož využítí mužou rozhodnout jednatele. Ale zajímá mne, zda rezervní fond můžu zúčtovat až ted, když mám výsledek hospodaření na 431 a valna hromada ještě nerozdhodla co se zbytkem ztráty. Tedy myslím po schválení účetní závěrky valnou hromadou. Nebo jsem to měl udělat ještě v rámci závěrkových operaci?
Dale mne zajímá, když je ztráta vyšší než ten rezervní fond. Můžu tu ztrátu zúčtovat na základě rozhodnutí valné hromady, na základní kapitál. Tj. snížím jim základní kapitál, který oni budou muset dále uhradit. Nebo nevíte co by se dalo ještě dělat?
Děkuji