Re: zrušení kanceláře
Podle zákona mají právo na 3měsíční výpovědní dobu + 2 měsíce odstuné.
Pájo, děkuji Vám za Váš věcný přístup k věci. Když dostanou výpověď, k 1.5.,protože kancelář končí s nájmem podle §46/1, kolik jim tedy mám vyplatit na odstupném..Nechci udělat nějakou chybu..
Paní by nás hnala, já jí za to děkuji. Tito zaměstnanci delší dobu nepracují s plným nasazením, věčně jsou mimo kancelář, a výsledky jsou hluboce pod plán. Nechci se s nimi handrkovat, posílat jim dopisy, jak špatně pracují, chci se domluvit. Paní bych chtěla požádat, aby šla hnát hejno husí někam na pastvu a nezdržovala lidi od práce...
tleskám za Vaše hodnocení toho příspěvku, tady se někdy člověk dočte věci, ono se to zastávání zaměstnanců někdy nevyplácí a navíc hodnotit to jen tady bez hlubší znalosti je ošemetné.
Takže nabídněte dohodu z důvodu rušení části zaměstnavatele, ukončení pr.poměru 30.4.2006, uveďte, že dostanou dbvouměsíční odstupné(není-li kolektivní smlouva s odbory a sjednané vyšší.).
Pokud nebudou souhlasit musíte dát výpověď z důvodu-§ 46/1, písm.a)rušení části zaměstnavatele, tři měsíce výpovědní lhůta a min. dvouměsíční odstupné. Nemám ale představu, co budou dělat, když tu kancelář plně rušíte. Buď jim dáte ještě nějakou práci dle pr. smlovy, nebo budou sedět doma pro překážku ze strany zaměstnavatele a budete je muset plati. Škoda, že jste to neřešili dříve, třeba by se našly důvody na § 53 /1 b ZP.
jeste dodam - byť Pajova odpoved je kompletni jako obvykle - pokud nepristoupi na dohodu k 30.4., tak zkuste treba k 31.5. nebo nejaky drivejsi termin nez by koncila pripadna vypovedni lhuta - preci jen usetrite nejakou korunu na jejich mzdy (zvlast, kdyz pro ne asi nebudete mit praci....), samozrejme narok na odstupne zustava...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 4. 2006 9:19
Máme 2 zaměstnance v kanceláři v jiném městě, vedení rozhodlo o zrušení této kanceláře a zrušení těchto míst. Zaměstanci nepřistoupili na dohodu, chtějí výpověd a odstupné. Když kancelář končí 30.4. jak mám postupovat? mám jim dát výpověd k 1.5., bez výpovědní doby + odstupné (nevím kolik měsíců) děkuji za rady.