Účtování stravenek vlastní firmy

  • (neregistrovaný)

    6. 4. 2006 10:18

    Majitel a provozovatel restaurace by chtěl poskytnout svým zaměstnancům v jiném provoze obědy. Dovážely by se a zaměstnanci by je konzumovali přímo na pracovišti nebo v šatně.
    Cena jídla například 80,-.
    44,- do nákladů (527)
    36,- zaplatí zaměstnanci (335)

    Ale proti čemu to mám zaúčtovat? Napadlo mne 325, ale nevím jestli to není blbost.

    Vyrovnala bych to tím, že bych zaúčtovala tržbu 76,20 (601) a DPH 5 % 3,80 (343).

    Budu vděčná za každou kritiku. Účtuji teprve od ledna.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).