Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2006 10:18
Majitel a provozovatel restaurace by chtěl poskytnout svým zaměstnancům v jiném provoze obědy. Dovážely by se a zaměstnanci by je konzumovali přímo na pracovišti nebo v šatně.
Cena jídla například 80,-.
44,- do nákladů (527)
36,- zaplatí zaměstnanci (335)
Ale proti čemu to mám zaúčtovat? Napadlo mne 325, ale nevím jestli to není blbost.
Vyrovnala bych to tím, že bych zaúčtovala tržbu 76,20 (601) a DPH 5 % 3,80 (343).
Budu vděčná za každou kritiku. Účtuji teprve od ledna.