Srážka s blbcem aneb povinné RAZÍTKO!!!!

• (neregistrovaný)

6. 4. 2006 14:04

Nevěřila bych, že sem budu psát příspěvek na tak stupidní téma, jestli firmy musejí mít razítko nebo ne. Do dneška jsem byla pevně přesvědčená o tom, že razítko je přežitek a že být nemusí - pokud jsou na dokladu uvedeny všechny náležitosti účetního a daňového dokladu. Žila jsem v domnění, že razítko je jen český folklór a že být nemusí. Mluvím o běžných podnikatelích a firmách, nikoliv o institucích nebo o lidech jako daňoví poradci.

Ale dnes jsem byla na SSZ na kontrole za SRO, která ze zásady nepoužívá razítka. Všechno bylo řádně vyplněno (v počítači), vytisknuté dokonce správně do těch mrňavých přiblblých kolonek, všechno podepsáno, zaplaceno řádně a včas.... ovšem nastal PROBLÉM - na evid.listech nebylo RAZÍTKO!!! Paní ouřednice byla děsně důležitá a že prý razítko musí být, já jsem tvrdila, že ne, ona že ano. Úžasná debata :-( Ptala jsem se jí, podle jakého zákona musíme mít razítko, ona nevěděla, ale volala jakousi metodičku, která po čtvrt hodině přišla i se zákonem 582/1991 Sb., kde se v §38 odst.5 + na několika dalších místech píše o razítku v souvislosti s ELDP. Ověřuju si to teď v zákonech... fakt to tam je!! :-(((

Paní ouřednice dokonce prohlásila (škoda, že to nemám nahrané), že když nebudeme mít řádně vyplněné ELDP (rozuměj = když tam nebude to razítko), takže to SSZ nezadá do systému a lidi kvůli tomu nedostanou důchod. To už jsem vypěnila a hádala jsem se, že to snad nemyslí vázně. Že zaměstnanci jsou řádně přihlášení, platí se za ně včas, posílají se přehledy, vyplňují se ELDP... a sociálka by jim upřela důchod jen proto, že na ELDP není razítko? No to snad ne! Neuhádala jsem to, zítra tam jdu znova - bez razítka, samozřejmě, prostě ho nemají.

Tak Vám to tady píšu jako varování... a až půjdete na SSZ, tak si udělejte razítko třeba z brambory nebo si ho poskládejte z písmenek, jak se dají koupit taková ta razítka, kam si sami poskládáte text. Ale bez razítka na SSZ vůbec nelezte :-(((
    Achjo. Jdu si dát panáka!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).